100-åringen, Mieko Nagaoka har satt ny verdensrekord!

Mieko Agaoka deltok på et svømmestevne søndag,  i Ehime som ligger vest i Japan. Hun var den eneste som var påmeldt i øvelsen 1500-meter bryst i aldersklassen 100-104 år, der hun satte ny verdensrekord.

I over 80 år har hun ikke kunnet svømme, men da Nagaoka fikk en kneskade ble hun  tvunget ned i vannet for rehabilitering. Dette var noe som var helt nødvendig for at hun kunne gå normalt igjen.

Hun knyttet nevene, bet tennene sammen, og satte i gang med svømmetrening. Da hun fylte 82 år fikk hun svømmeknappen som et bevis på at hun nå, endelig kan svømme!

Til dags dato trener hun 4 ganger i uken sammen med sin personlige trener, barn og barnebarn. I dag kan Mieko rett og slett ikke tenke seg et liv uten svømming.

Til VG sier hun at hun gjerne vil svømme til hun er 105 år, hvis hun lever så lenge.

En time, 15 minutter og 54 sekunder senere var hun endelig i mål.

Presentasjonen bringer henne nå inn i Guiness rekordbok, for å være den første personen på over 100 år som gjennomfører en 1500-meter i en 25-meters basseng.

Mieko Nagaoka har deltatt på flere mesterskap for veteraner, der hun har blant annet tatt tre gull og en bronsjemedalje. Etter at hun begynte å konkurrere innen svømming har hun satt 24  nye verdensrekorder.

 

Skrevet av Marte Marie og Aron.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service