13 gode grunner

13 gode grunner er Netflix sin serie om mental helse, selvmord og voldtekt. Serien tar opp viktige temaer som unge i dag trenger å høre om. Denne artikkelen kan inneholde spoilers.

13 gode grunner handler om Hannah Baker. Hun har tatt livet sitt, og latt igjen 13 opptak til 13 av de menneskene i livet sitt som hun mener er ansvarlige for at hun tok sitt eget liv. Serien setter lyse på mental helse, selvmord, og overgrep. Serien er basert på boka “13 gode grunner” av Jay Asher. Boka ble utgitt 18.oktober 2007. Serien har gjort inntrykk på mange mennesker verden over. Det er en sesong, med tretten episoder. Det har vært snakk om en sesong to, men ingenting er bekreftet enda.

Selena Gomez var ekslusiv prodsent på serien. Gomez skulle egentlig ha hovedrollen som Hannah Baker for Universal, men serien ble solgt til Netflix og de fant andre skuespillere.

Mye er endret fra boken til serien. For eksempel måten Hannah tar livet sitt. I boken tar hun en overdose med piller, mens i serien kutter hun seg og blør i hjel i ett badekar. Noe annet som også er endret, og spiller en stor rolle i serien, er hvordan Clay hører på opptakene. I boken hører han på alle opptakene på en natt, mens i serien hører han de del for del, og bruker lang tid.

Skuespilleren som spiller “Hannah Baker”, Kathrine Langford, ble ansatt over skype. Fem av skuespillerne i serien har også vært med i “Grey’s Anatomy. De som var med der var Hannah’s mor, Alex sin far, Dennis, Sheri, og stjernen Clay.

Du kan faktisk høre på alle opptakene til Hannah på nettsiden http://www.thirteenreasonswhy.com/.

 

Kilder:

http://www.aftenposten.no/meninger/sid/-Folk-spoker-med-selvmord-etter-at-13-gode-grunner-kom-Det-er-ikke-greit-619388b.html

https://en.wikipedia.org/wiki/13_Reasons_Why

https://www.popsugar.com/entertainment/13-Reasons-Why-Facts-43427224

https://www.tvinsider.com/149302/13-reasons-why-premiere-netflix-drama-selena-gomez/

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service