17.mai i Mysen: Mange er skuffet

FOTO: Søren Sigfusson

FOTO: Søren Sigfusson

Eidsberg ungdomsskole følte seg utelatt i gårsdagens 17.mai tog. Dette var blant annet fordi det var veldig lite lyd, siden skolen  ikke hadde musikk fra et skolekorps. Dette var fordi alle korpsene var mye lenger frem i toget.

EUSA.no har snakket med elever ved Eidsberg Ungdomsskole som var skuffet over toget. Flere opplevde det som kjedelig å gå i tog på 17.mai, særlig fordi elevene ved skolen ikke hørt noe korpsmusikk. Før toget startet, var det tale på kulturtorget, ungdomsskolen, som sto utfor festiviteten og hørte ingenting av hva som ble sagt, fordi det var veldig mange voksne og barn som sto og pratet mens talen pågikk.

EUSA.no har snakket med Tone Åsrud Reime, som sitter i 17. Mai-komiteen, der Reime ble presentert for ungdomsskoleelevenes opplevelse av gårsdagens tog. Reime sa at hun var enig med elevene og hun visste at dette var et problem flere hadde lagt merke til, men at det var vanskelig å sette opp hvordan oppstillingen i toget skulle være. Det som er standard er at skolekorpsene går foran, etterfulgt av skolene de hører til. I år ble det slik at etter at alle barneskolene hadde gått, gikk barnehagene, og så kom ungdomsskolen litt diltende etter.

Reime uttalte seg som forventet og noe unnvikende. Muligens fordi ho ikke hadde noen bedre løsning. Mens det var tale på kulturtorget, sto de fleste foreldre og voksne og snakket i stedet for å følge med på de som holdt tale. Dette mener Reime er dårlig folkeskikk og det er en ting som ledet til at ungdomsskoleelevene som sto på andre siden av veien ikke hørte noe av talen.
EUSA.no har spurt  flere elever fra 8 og 10, trinn om hva de synes om stemningen i barnetoget. De fleste svarte at de synes det var stusselig å gå i toget uten musikk, og løsningene på problemet var for det meste at vi burde ha et skolekorps bak oss eller at vi burde få sammen vårt eget korps. Noen sa også at det hadde vært bedre om vi gikk lengre fram i toget.

 

Skrevet av: Mina, Marte og Tine

Powered by WordPress and ShopThemes