2014 – året som er gått

2014 har vær et år preget av skandaler, glede og sladder. 2014 har også blitt kåret for tidenes beste TV-serie år (til glede for alle med Netflix)! Vi kaster et blikk bakover på årt som har gått, og bringer frem det vi ser på som noen av de største øyeblikkene i 2014 – selv om det er veldig vanskelig å velge!

 

2014 har hatt sin gode del av drama;

Ikke bare har vi i opplevd utbruddet til en stor epidemi, den største vi har sett på lenge. Ebola. Selv om de første tilfellene ble registrert i 2013, ble ikke folk oppmerksomme på sykdommen før et år etterpå. I flere uker var Ebola det eneste som ble vist på TV, noe som skapte bekymring her i landet. Enda verre ble det når en Norsk hjelpearbeider selv ble smittet. Nå har det heldigvis roet seg ned, spredningen har mistet sin hastighet og det har delvis forsvunnet fra TV.

Russland og IS er noe av det som har blitt diskutert mest dette året. Russland har satt søkelyset på seg selv ved å bruke store mengder penger på vinter OL, og ta over Krim-halvøya i Ukraina. For en liten stund siden ble de også anklaget for å ha brutt seg inn i Sverige med en ubåt.

IS har satt et støkk i verden i året som er gått. Med massemord og henrettelser filmet og lagt ut på Internett ble flere veldig redde for denne ekstrem islamistiske gruppen. De har flere ganger i løpet av året terrorisert flere land, og skremt svært mange. I sommer fikk også Norge smake på terroren til IS, dette når en terrortrussel fra IS ble sendt til Norge. Heldigvis ble ikke truslene i trusselen utført, men det var allikevel skummelt for mange

MEN, året har ikke bare vært skremmende og uhyggelig, vi har også opplevd en hel del koselige ting! Det Norske ekteparet Edvard og May-Britt Moser fikk Nobels medisinpris. Dette er første gang noen sinne at det var Nordmenn som fikk prisen.
Vi dele også ut Nobels fredspris. Denne gikk til Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi. Begge arbeider for barn, Malala for at barn skal kunne gå på skole, og Kailash for at barn skal kunne ha et bra sted og leve.

I Norge feiret vi også 200-års jubileum for den Norske grunnloven, og en stor fest ble satt istand.

Da kan vi vel til slutt si at året 2014 har vært fylt av både spenning og glede, vi gleder oss til å se hva det nye året bringer. Godt nytt år!

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service