27.Januar, Den internasjonale Holocaustdagen

I dag er det den internasjonale Holocaustdagen. Dagen er en årlig internasjonal minnedag for det fryktelige som skjedde under andre verdenskrig, holocaust.

Holocaust er hendelsen hvor de tyske soldatene prøvde å utrydde forskjellige menneskegruper som jøder, homoseksuelle, funkjsonshemmede, og andre religiøse og etninske grupper. Holocaust utryddet ca 6 millioner jøder, ca 400 000 sigøynere, og  ca 250 000 homofile, og funksjonshemmede.

FN vil markere dagen for å markere minne etter ofrene for holocaust, og oppfordre at det samme ikke skal skje igjen. Fn vil at Holocaust skal være en del av undervisningen for å hindre at Holocaust aldri skjer igjen.

Dagen ble i 1945 markert med at soldater fra Sovjetunionen slapp ca 7000 fanger fri fra Auschwitz-Birkenau.

Fra Norge var det 950 offere for holocaust.

“Holocaust, tragedien uten sidestykke, kan ikke omgjøres. Den må huskes med skam og avsky så lenge manns minne eksisterer. Kun ved å minnes kan ofrene hylles på en passende måte. Millioner uskyldige jøder og medlemmer av andre minoriteter ble myrdet på de mest barbariske tenkelige måter. Vi må aldri glemme disse menn, kvinner og barn eller deres piner”  

– Sitat, FNs generalsekretær Kofi Annan, 27. januar 2006

 

Skrevet av Anna, Henriette, Michelle og Martine

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service