8.trinnstur til Vigelandsparken

Denne uken dro 8. trinn  med buss til Vigelandsparken. 8c dro med 8a tirsdag 21.mai og 8d dro med 8b onsdag 22. mai mens 8e må dra dit alene 24. mai.

Vigelandsparken er en skulpturpark med over 200 skulpturer. Disse er laget av Gustav Vigeland. Han har tegnet selve parken, og det meste av kunst er hans. Vigelandsparken er en av Norges mest besøkte attraksjoner, med over en million besøkende hvert år. Som første parkanlegg i Norge ble det fredet av Riksantikvaren i 2009. Det er helt gratis å være der og åpent alltid. Sinnataggen er en av skulpturene i Vigelandsanlegget i Frognerparken i Oslo. Den forestiller en liten, sint gutt og regnes som Gustav Vigelands mest kjente skulptur. Vi har også livshjulet som ble oppført i 1949. Den forestiller en roterende krans av kvinner, menn og barn og avslutter den 850 meter lange hovedaksen i anlegget i vest. Vi har også Monolitten som er en skulptur satt sammen av 121 mennesker. Den er 17 meter, og det er en steinblokk som ble hentet fra et steinbrudd i Iddefjorden.

Hva synes du om Vigelandsparken?

Denise: Jeg synes det var en ganske fin park med skulpturer, og de skulpturene viser hva som har skjedd i livet.

Hvilken skulptur liker du best i Vigelandsparken og hvorfor?

Denise: Monolitten fordi jeg likte at den hadde mange mennesker og den var høy. Jeg tror ikke noen har laget sånn kul skulptur tidligere.

Anbefaler du til andre å dra dit og hvorfor?

Denise: Jeg anbefaler andre å dra dit fordi det er spennende og skikkelig god sorbet.

Sculptures in Vigeland park Oslo Norway

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Powered by WordPress and ShopThemes