Kollapset på fotballbanen

(Tottenham 3-2 Swansea) Swanseas franske angriper Bafetimbi Gomis (29) falt om og ble liggende i midtsirkelen i kveldens Premier League-oppgjør mot Tottenham.

 

Hendelsen skjedde kun syv minutter ut i kampen. Nacer Chadli hadde akkurat sendt Tottenham i ledelsen da franskmannen falt  om og ble liggende livløs i midtsirkelen.

Dette var noe som skremte både Swansea fansen, Tottenham og alle som så kampen på tv.

Dommer Michael Oliver la ikke umiddelbart merke til hendelsen, før både med-og motspillere strømmet mot Gomis som lå urørlig på bakken. Etter seks minutter med medisinsk tilsyn, som blant annet innebar oksygentilførsel, ble 29-åringen kjørt til sykehuset.

Litt senere kunne Swansea melde på Twitter at det ikke så ut til at Gomis tilstand er alvorlig.

“Good news from White Hart Lane, @BafGomis is fine and we’ll provide an update as soon as possible. #TOTSWA”

En talsmann fra Swansea bekrefter overfor BBC at tilstanden til spissen er stabil og at 29-åringen er utenfor fare.

“Det går bra med han. Det er noe vi har vært klar over en stund. Det er en tilstand som kalles vasovagal synkope, sier han i følge BBC.”

Etter jeg har søkt det opp, viser det seg at vasovagal synkope en tilstand som forekommer hos unge mennesker og fører ofte til at man besvimer som følge av langsommere hjerterytme. Det skal være en relativ vanlig årsak til besvimelse.

Det er ikke første gang Gomis har kollapset på en fotballbane. I 2009 når han spilte for Lyon besvimte han også og dette er andre gangen.

 

Skrevet av Liban.

 

 

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service