Typisk tentamensdag

Nynorsk tentamen er i dag. Du har brukt lenger tid på å planlegge hva du skal spise på tentamen enn å øve til selve tentamen. Det eneste som motiverer deg er sjokoladen du har pakket i sekken sammen med nøttene.

Klokka er halv ni og lærern deler ut nynorsk tentamen. Du starter med å lese forsiden og blir allerede skuffet når du oppdager at det ikke står “Verdana” som en av skrifttypene du kan bruke. Du leser resten av heftet og åpner et nytt Word dokument på pcen. Forsiden pynter du litt ekstra for å muntre opp lærern som skal rette den, i håp om å få bedre karakter. Første oppgave går som en lek og du angrer ikke et øyeblikk på at du brukte hele gårsdagen på å se på Pretty Little Liars istedenfor å øve til tentamen. Du tar deg en bit av sjokoladen som en belønning.
Deretter går du over til neste A oppgave. Du ser deg rundt for å ta en liten pause. Forran deg ser du pc skjermer hvor det står “Del B”. Hvordan blir de ferdige så fort? Kroppen gjør seg klar for å bli enda mer stresset. Hvor blir det av læreren som skal lufte oss? Du må komme deg ut. Spør læreren om å gå på do, selvom du egentlig bare vil ut av fengslet. Læreren gir deg et nikk og du vandrer stolt ut av klasserommet. Du opplever de herligste fem minuttene du har hatt i løpet av dagen.
Back to the crib you go, ser på skjermen og føler deg motivert til å fullføre tentamen så du kan oppleve flere herlige minutter når du er ferdig. Ok, hva skjedde nettopp? Er de seriøst ferdige? Du prøver å trøste deg selv med at de sikkert får dårlig karakter uansett. Du ser bort på sjokoladepakken. Umulig at den ble tom så fort. Det var minst 2 rader igjen. Er det tyver her? Etter at du har wastet 3 minutter på å finne ut av hvem som ser mest mistenkelig ut, bestemmer du deg for å fortsette videre med tentamen.
På tide å velge B oppgave. Så, hvem av dem innebærer minst skriving? Du leser første oppgave og skvetter litt inni deg av hvor vanskelig det høres ut. Neste oppgave er så lang å lese at du ikke gidder å prøve en gang. Der ja, der har du den perfekte oppgaven. Skriv eit kåseri leser du nederst på oppgaven. Tja, livet ditt er en vits i seg selv så hvorfor ikke?
Etter at du endelig er ferdig, leser du igjennom tentamen. Du oppdager et problem. Det høres ikke nynorsk ut i det hele tatt. Åh, også må du sjekke om alle verbene er riktig bøyd i tillegg! Du legger til noen -a’er og -ar’er etter verbene og merker allerede at det høres mer nynorsk ut. Sånn, perfekt. Da var det bare å levere. Endelig ferdig. Du pakker sammen sekken og kaster sjokoladepapiret. Det detter en smule som du plukker opp i smug og spiser. Du leverer oppgaven til læreren som tar imot ditt siste store mesterverk;  “Det makalösa från livet”. Ut døren går du med et smil om munnen.
Skrevet av Iman Obaidy
Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service