Nei takk til Inspiria?

Skoleledelsen i Eidsberg kommune mener at kommunen burde kutte ut avtalen med Inspiria science center.

Inspiria science center omtaler seg slik på hjemmesiden: “INSPIRIA science center er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter i Sarpsborg innen matematikk, naturvitenskap og teknologi hvor de besøkende lærer ved å eksperimentere selv. I et vitensenter kan barn og voksne utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og teknologi gjennom egen aktivitet og i samarbeid med andre”.

Årsaken til dette er at tilbudet rett og slett ble for dyrt. Kommunen inngikk i 2011 en avtale om å betale 80.000 kroner i året for elevbesøk. Neste år vil denne avtalen koste 211 000 kroner. Det vil øke langt over det kommunen hadde satt av til dette.

Vi har snakket med noen elever om deres meninger om denne saken.

Vi spurte elvene om de hadde vært på Inspiria i skolesammenheng, noe de fleste hadde. De syntes dette var en kjip avtale og ønsket om flere turer var nevnt. Inspiria var noe elevene var kjent med og likte godt. Dette tilbudet er alt for dyrt mener de fleste. Samfunnet blir helt klart dyrere og dyrere. Inspiria var en god læringsmåte og noe helt annet enn det vanlige. Gode og lærerike foredrag, kreative læringsapparater og at flere ulike aktiviteter var noe Inspiria kunne by på. De syntes denne avtalene er teit og de skulle ønske Inspiria ikke var så dyre i drift.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service