Trumps innreiseforbud fra syv muslimske land

Trump signerer innreiseforbudet, med vise presidenten Mike Pence (venstre) og forsvarsministeren James Mattis (høyre). SKILDE: Det hvite hud

Trump signerer innreiseforbudet, med vise presidenten Mike Pence (venstre) og forsvarsministeren James Mattis (høyre). KILDE: Det hvite hus

Den amerikanske presidenten Donald Trump signerte i januar en ordre om å nekte folk med statsborgerskap fra sju bestemte land inngang til USA. Presidenten hevder at dette kommer til å beskytte USA mot “muslimske ekstremister”. Dette forbudet har blitt hardt kritisert verden over og blant annet av den tidligere presidenten Obama.

Hva er dette innreise forbudet?

Innreiseforbudet som Trump bestemte nekter innreise av folk som har statsborgerskapene fra følgende land: Somalia, Irak, Iran, Syria, Yemen og Libya. Forbudet gjelder for folk som også har dobbelt statsborgerskap, der en av statsborgerskapene er en av de sju landene. Amerikanske innbyggere som har “green card” (arbeidstillatelse) vil også bli nektet inngang dersom de forlater landet og kommer tilbake igjen. Innreiseforbudet skal vare i 90 dager, men kritikere tviler på at det vil ta slutt etter den bestemte tiden.

Kan sammenlignes med det Hitler gjordet mot jøder under andre verdenskrig

Selv om Presidenten ikke har kalt forbudet for et muslimforbud, mener kritikere at dette var forbudet Trump snakket om under valgkampen hans. De mener at forbudet skaper et hat mot muslimer som kan sammenlignes med antisemittismen jøder opplevde under andre verdenskrig.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service