NOKAS – Norges mest beryktede ran

En politimann ble drept, og 57,4 millioner kroner ble stjålet. Hva skjedde egentlig den 5. april 2004 i Norges Kontantservice?

5. april 2004 kl 08:00 inntok 11 menn utkledd som beredskapstropper med skarpladde våpen seg inn i Norges Kontantservice. Ranet skulle ta 8 minutter og ble planlagt av David Toska, som også var en kjenning av politiet. Kjell Alrich Schumann var en av de som deltok i ranet.

Ransforløpet:

03.30: Syv eller åtte ranere blir hentet i rekkehuset i Skjeneholen og kjørt til oppmarsjplassen i et skogholt i nærheten av Tennisland. Varebilen returnerte så til Skjeneholen og hentet de resterende ranerne samt madrasser, sengetøy og annet utstyr som skulle dynkes med brennbar væske og tennes på i lastebilen som skulle sperre utkjørselen fra politikammeret

08.02: Range Roveren har satt av ranerne og snur nå for å ta oppstilling utenfor Handelens Hus. Ranerne, ikledd mørke kjeledresser, gassmasker og hjelmer, forsøker å slå seg inn i Nokas-lokalet fra bakgården med slegge og rambukk. Spesialglasset gir ikke etter.

08.17: Kjell Alrich Schumann skyter med AG3 mot politiets kommandobil utenfor Maritime hotell i Kongsgata. I kommandobilen sitter politiførstebetjent Arne Sigve Klungland. Klungland rygger bilen, men må stoppe da han møter en buss. Han blir truffet i hodet av ett av skuddene og dør etter kort tid.

Hva skjedde etterpå:

David Toska fikk 19 år, han ble pågrepet av spansk politi og ble umiddelbart utlevert til Norge 5. april 2005. Rettsaken mot han startet 19. september 2005. Kjell Alrich Schmann fikk 16 år med minstetid på 10 år. Den 27. september 2006 tilsto Schumann at det var han som drepte Klungland. Schumann begjærte seg prøveløslatt i desember 2012.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service