Jævla homo

På tirsdag denne ukgen gikk en rekke kjente profiler rundt iført en “Jævla homo” genser eller caps. Skjellsordet må ødelegges.

Finn Schjøll, Else Kåss Furuseth, Sophie Elise Isachsen, Adam Schjølberg, Eskil Pedersen og Ulrikke Falch er blant dem som har profilert seg med dette uttrykket på sosiale medier.

“Om man ser forbildet sitt på sosiale medier pryde seg med tittelen “Jævla homo”, er det kanskje ikke like vondt å få dette skjellsordet slengt etter seg i skolegården”, sier Gisla Agledahl til dagbladet

Målet er å ødelegge skjellsordet. Ved at kjendiser uttrykker seg med slike plagg, er det kult å være homo. Samfunnet må endre tankegang og bli kvitt fordommer.

Gisle Agledahl står bak det hele. Grunnen til slik interesse rundt dette akkurat nå, er at han arbeider med en ny dokumentar som selvsagt har fått tittelen “Jævla homo”.

“Det skal sies at jeg ikke bare støttet dette fordi jeg er homofil. Jeg hadde stilt opp uansett legning.”, sier blomsterekspert Finn Schjøll, som mener at det fremdeles kan være vanskelig for enkelte å stå fram med sin historie.

Agledahl innrømmer at det fortsatt er vanskelig å la den vonde følelsen slippe taket, selv om han har framstått som homofil i flere år. Blikk, ord og uttrykk, sier mye.

En undersøkelse fra Uni Helse, viser at èn av fire menn synes homofile menn er frastøtende. Følelsen av å ikke få høre til blir bekrefta.

Målet  med prosjektet er å høre andres historier og bli kvitt fordommer og skam knyttet til seksualitet og identitet.

 

Skrevet av: Oda Pettersen og Emilie Lystad.

http://www.dagbladet.no/kjendis/derfor-gar-alle-kjendisene-i-jaevla-homo-genser/67377172

 

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service