Bot for å plukke opp søppel!

Det er faktisk mulig å få bot for å plukke opp søpla fra havet. Det fik en spesiell person oppleve.

Nå for tiden er det mye snakk om forurensning og forsøpling. Det er noen mennesker som er veldig engasjert i å gjøre noe med det, men blir straffet for det. En av disse menneskene er 82- åringen Aksel Johansen som kan bøtelegges for samlet inn skrot fra havet i årevis som ligger rundt Sula i Sør-Trøndelag. Han sier til VG at han har gjort det siden 80-tallet og er oppgitt fordi andre som plukker opp søpla får betalt, mens han kan få bot for å gjøre det samme.

Denne saken ble tatt opp i 1997 og har ikke blitt fulgt opp siden det. Selv om han har samlet på skrotet lenge nå så vil politikerne i Frøya kommune egentlig ikke straffe han på grunn av hans gode intensjoner.

Søpla han har samlet inn er enorm og containeren som er satt opp ved Sula, holder ikke for denne mengden.

Kilder: vg.no

Skrevet av Vaitheky Mohanaras, Natalia Dabrowska og Marta Fularczyk.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service