Ett hjerte

vg.no

To siamesiske tvillinger, jentene Acil and Hadil, ble født på Vestbredden på torsdag. De er vokst sammen ved livet og deler hjerte og sirkulasjonssystem.

Faren sier at kona, tvillingen og han selv er på sykehuset og alle har god helse.

Siamesiske tvillinger er eneggede tvillinger der to fosteranlegg legger seg tett sammen og som et resultat blir hengende sammen ved fødsel. Sammenvokste søsken er sjeldne, og blir kun født en gang for hver 200.000 fødsel. Sjansen for å overleve er lav. Rundt 40 til 60 prosent er dødfødte og 35 prosent overlever kun én dag. Jenter har større sjanse for å overleve enn gutter som er født siamesiske. Dette har ikke forskere noen forklaring på, men de vet at rundt 70 prosent av siamesiske tvillinger som overlever er jenter. Det er likevel flere gutter som blir siamesiske i livmoren, men som ikke overlever videre

De palestinske foreldrene leter etter noe som kan hjelpe med en operasjon for å separere tvillingene i utlandet.

– Vi vet ikke hvem som kan hjelpe, kanskje private givere, men ingen har kontaktet oss så langt, sa faren Anwar Zyadat, som nå er far til ti, til AFP.

Et inngrep som kan separere dem er umulig i Palestina, men legene forteller oss at det kan være gjennomførbart i Saudi-Arabia. Familien bor i den israelsk-okkuperte byen Hebron og for å få operasjonen må familien i så fall reise gjennom Jordan for å komme til Saudi-Arabia. Det vil bli «veldig dyrt», ifølge faren.

Familien håper på å innsamle nok penger for en operasjon.

Sist år ble det født siamesiske søstre i Gaza, men de overlevde ikke.

 

Kilde: Vg.no

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service