Skyting i Paris – Champs-Élysées er evakuert

Klokken 21:18 torsdag kveld ble det meldt om skyting i Paris sentrum, nærmere bestemt Champs-Élysées. Hele den berømte gaten i Paris er stengt av, og angrepet mistenkes som et terrorangrep.

Folk blir bedt om å holde seg unna torsdag kveld, og situasjonen meldes som veldig uoversiktlig med mange politimenn på stedet. To personer er bekreftet døde. En politimann som ble drept under skuddveksling med gjerningsmennene, og en av muligens to gjerningsmenn er skutt, og drept i et parkeringshus like ved. Den andre gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

De to gjerningsmennene skal ha kommet opp på Champs-Élysées i en varebil, og begynte å skyte mot de mange politibetjentene som sto utplassert i Paris sentrum i forbindelse med presidentvalget som snart skal finne sted der.

Etter skytingen ble den drepte gjerningsmannen identifisert som en ekstremist, og IS har tatt på seg ansvaret for dette terrorangrepet. Politiet jobber også med å finne den andre gjerningsmannen. Bombegruppa var også på stedet på stedet for å se om varebilen inneholdt eksplosiver.

Som et resultat av denne skytingen utsetter noen av kandidatene valgkampmøter til en roligere periode. Kl. 09:28 fredag morgen meldte NRK at den andre mistenkte gjerningsmannen har meldt seg til Belgisk politi.

Skrevet av Herman og Erlend

Kilder:

https://www.nrk.no/nyheter/skyting-i-paris-sentrum-1.13482078, lest 21.04.17

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service