Kims skoleguide: “For mye å gjøre, for liten tid”

Kim har før vært en spalte hvor dere kunne stille spørsmål. Men nå har vi gjort om SpørKim til Kims skoleguide! Her kommer vi til å ta opp temaer som er skolerelaterte for å prøve å hjelpe dere elever til å få en mindre stressende hverdag. Nye skoleguider vil komme hver 2-3 uke. Denne ukens tema har vi kalt for  “For mye å gjøre, for liten tid”. 

Ukedagene kan være veldig stressende. Man får mye lekser på skolen, man må øve til prøver, skrive innleveringer og i tillegg til dette er antageligvis de fleste av oss på fritidsaktiviteter etter skolen. Vi har også familie og venner vi vil tilbringe tid sammen med. Men hvordan skal man få tid til alt? Hvordan skal man kunne balansere skole og fritid når det er så mye å gjøre innimellom? Her er noen tips til hvordan du kan få ting gjort ferdig til tide:

 

1.Planlegg!

I helgen f.eks. søndag, gå igjennom hva som skal skje til uken og planlegg når og hvordan du skal få tid til det som må gjøres. Har du planlagt å finne på noe med noen til uken som kommer? Planlegg når du skal gjøre hva, slik at du ikke ender opp med alt på en dag.

 

2.Snakk med læreren din

Hvis du har fullt program hele uken, og har rett og slett ikke tid til å gjøre ferdig leksen, eller levere innleveringen, så snakk med læreren din. Hun/han vil garantert forstå hvis du legger ut problemstillingen din på rett måte.

 

3. Dropp en trening/øvelse

Har du en stor og viktig prøve som du må øve til, så dropp en trening/øvelse. Skole og utdanning er viktig. Man vil jo få en god karakter slik at man kan velge den linjen man vil gå på på videregående. Snakk med treneren din og fortell at du har en viktig prøve. Si at du tar det igjen med en egentrening eller øver hjemme.

 

4. Start tidlig

Har du fått en tidsfrist for lenge siden og du vet at det kommer til å være stressende den tiden rett før du skal levere, bør du begynne med en gang du får oppgaven. Du vil være ferdig lenge før fristen og du kan få underveisvurderinger av læreren, så du får sjansen til å få en veldig god karakter. Ikke vent til siste uke med å begynne, det blir bare stressende for deg.

 

5.ØV!

Skal du ha en kapittel prøve, men du har mye og gjøre etter skolen? Øv litt hver dag. Ta for eksempel et mål hver dag og siste dagen før prøven vil det bare være å lese gjennom notatene dine. Du kommer mye mer forbredt til prøven og stoffet vil ikke være vanskelig for deg.

 

6. Spør om hjelp!

Er noe vanskelig i timen som du ikke forstår? Spør om hjelp! Lærene er her på skolen for å hjelpe, så bruk dem. Alt vil bli mye bedre da. Hvis du absolutt ikke vil snakke med læreren din kan du spørre en klassekamerat om hjelp, hvis du synes det er lettere. Kanskje han/hun vil forklare det du lurer på bedre enn læreren.Men for all del spør.                                                                                           last ned (2)

 

Håper dere fikk nytte av denne ukens guide. Gi oss gjerne tilbakemeldinger. Hvis det er noe dere lurer på eller vil vi skal ta opp er det bare å sende en mail eller skrive i kommentar feltet. Ses neste gang!

 

Skrevet av Caroline og Rebekka

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service