Leon sin historie

Jeg heter Leon Saps og går i 8a. Jeg kommer fra Latvia, og flyttet til Norge når jeg var 8 år. Dette er min historie:

-Først. Jeg har noen skrivefeil, men jeg håper dere kan se bort fra dem.

Jeg kom med båt til Norge. Når jeg kom ut av båten så kjørte vi til huset vårt. Det var veldig spennende for meg, huset var i Askim. Jeg trodde at huset skulle være lite, men når vi kom til huset vårt det var stort og fint. Jeg gikk  inn i huset og det var så fint inni  huset.

 

Etter 2 dager skulle vi handle mat i butikken, når vi kom til kassa så skjønte jeg ingenting av det dama sa til meg. Etter at vi har handla i butikken kom vi hjem igjen. Vi skulle ut og se byen vår, jeg tenkte at alt var  ikke like fint som i Latvia. Så kjørte vi til mysen og var opp på forte. Der var det også veldig fint, Mysen var mye finere en Askim. Jeg ville veldig gå på skole. Men vi kunne ikke vite at vi skulle gå til nav og gi papir at jeg skal få plass i skolen. Jeg hadde ikke gått på skolen på et år. Og når vi fikk brev hjem om at jeg skule gå på skole jeg var veldig stressa. Første dagen min på Askim skolen var veldig spennende. Jeg kunne ikke et eneste ord på norsk. Etter 1 måned fikk jeg enda et brev, og det stod det at jeg skulle på et anen skole i Askim. Der var det spesiell skole til barn som kom fra ut lande. Der lærte jeg meg norsk, men ikke så mye norsk jeg skulle ha til og prate med folk. På denne skolen gikk jeg i 3 år.

Etter denne skolen kom jeg tilbake til denne skolen jeg var første gang. Da kunne jeg prate litt norsk og kunne si det jeg ville si til de voksne. På denne skolen hadde jeg jobbet veldig mye. Etter vært fikk jeg en lærer som kunne prate russisk og norsk. Da hadde jeg timer bare med henne. Hun var veldig snill og flink i opplæring. Etter hvert skulle hun jobbe på en anen skole. Og da var jeg litt lei meg. Og da skulle jeg lære meg uten henne, og det var litt vanskelig.

 

Jeg hadde ikke så mye venner på skolen. Noen fra klassen min var venner med meg. Men de andre hadde mobbet meg. Når de andre barna begynte å mobbe meg var jeg veldig lei meg. Jeg gikk bare med de barna som har ikke mobba meg. Men etter vært begynte de også å mobbe meg. Men etter vært fikk jeg vite at det var en gutt som var også fra Latvia. Og da begynte jeg og gå med han, det var gøy og være venn med han. Men etter på skulle han flytte tilbake til Latvia. Og da fikk jeg tilbake de vennene som var før med meg. Det som hadde hatet meg de begynte og være også venner med meg, og det var jeg glad for.

 

Jeg hadde sluttet den skolen i Askim, og vi skulle finne seg et hus i Hærland. Vi kunne ikke finne seg en hus og da fant vi et hus som var i Dalveien. Den var stor og fin hus. Vi gikk til nav og spurte om kan vi kjøpe dette huset. Men vi hadde ikke så mye penger. Da fikk vi penger av banken i lån. Vi kjøpte denne huset, og vi skulle flytte os til den. Men det var en ødelagt veg i kjøkkenet. Faren og vennen hans reparerte vegen og pussa huset litt. Så begynte vi og flytte til den.

Etter det når vi hadde flyttet ås til huset skulle jeg gå på skolen som var ikke så langt fra huset. Etter sommer gikk jeg på skolen. Der var det mye snille barn som jeg var venn med dem. Jeg fikk min beste venn på denne skolen. Så kom det mye mere barn til skolen som var jeg også venn med.

Etter 7 klasse gikk jeg på ungdomskole, Har fikk jeg også mye nye venner. Det er bra og være på ungdomskole. Jeg håper jeg får mye mere venner en det jeg har nå.

 

God jul 🙂

 

Skrevet av: Leon Saps

 

 

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service