Kokosmakroner – 4 av 7 slag

Det finnes knapt noen enklere kaker å lage enn kokosmakroner. Disse herlige munnfullene av kokos er noe mange baker til jul og er gjerne en favoritt hos de yngste. Legg gjerne noen kokosmakroner i en pen boks, knyt på et silkebånd og skriv din personlige hilsen. Så lett kan du lage en spiselig julegave til den som har alt!

Du trenger:

2 egg
125 g sukker
300 g kokosmasse
50 g smeltet smør
1 ss hvetemel
½ ts bakepulver

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200°C og ta fram et stekebrett med bakepapir.
  2. Smelt smøret og la det avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av egg og sukker til den er lett og luftig (Tips: jo lenger tid og mindre styrke du pisker med, desto luftigere blir den). Rør i kokosmasse, mel, bakepulver og avkjølt smør. Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.
  3. Sett deigen som topper med to teskjeer på stekeplaten.
  4. Stek kakene i ca 10 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl umiddelbart på rist og oppbevar kokosmakronene i tett boks.

Tips:

Kokosmakroner er deilig å servere til f.eks. julens desserter. For å lage en annen vri på småkakene, kan du gjerne dyppe toppene i smeltet sjokolade.

Skrevet Kaisa, Anna og Jenny.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service