Gammelt nytt

Vi har vært så heldig og fått lånt to gamle skoleaviser fra året 2002. Vi takker Birgitte Rud for hjelpen med å få tilbrakt disse avisene til oss.

Det har skjedd store endringer med årene. Alt i fra utseende til innhold. Bare på 13 år har avisene i papirutgave kommet på pc, og svart/hvit blitt til farger. Den gang avisene var i papirutgave, ble de gitt ut en utgave i måneden. På baksiden av hver avis ble det skrevet korte “månedens vitser”, tegneserier og mote. Den gang sponset også Dagbladet avisen. Vi har fortsatt beholdt noen av sponsorene fra den gang, men det var klart mange flere før. Avisen inneholdt saker om ulike arrangementer, aktiviteter, og folk som har gjort det bra innenfor kommunen. Vi ringte Randi Flåøien, som den gang var rektor og korrektur leser. Hun sier det var morsomt å å få i gang flinke elever med godt initiativ, og at det er flott at elevene fortsatt gjør det bra. Hun fortalte også at den gang var det to gutter utenom skolen, som hjalp til. Senere ringte vi Tom Brattbakken, som var elev her på skolen i 2002. Han og en kamerat startet det hele med tegneserier i avisa, noe som fenget elevene. “Det hele startet med at vi kladdet ned innleggene i avisa på papir, og senere levere de til trykk på trykkeriet,” sier han ivrig etter å fortelle mer. Det var jo veldig dyrt å trykke aviser, så de tjente penger ved salg av abonnementer, og rabatter fra sponsorene. Det kostet den gang rundt 20.000 for aviser i sort/hvit, med farger hadde det kostet 5 – 10 000 kr mer. Etterhvert som avisene ble bedre og salget gikk sin gang, dro noen elever inn til Oslo og fikk opplæring av Dagbladet.

I dag er det betydelig annerledes enn det det var den gang. Nå finner vi saker vi vil skrive om, logger inn på pc`n, skriver innlegget og legger det ut. Er det ikke flott?:)

Skrevet av: Neda og Oda P.

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service