Har ytringsfriheten gått for langt?

Onsdag 07.01.15 skjedde det utenkelige i Paris, Frankrike. 3 islam ekstremister begynte å skyte inne på satiremagasinet Charlie Hebdos kontor. 12 er meldt døde og 11 er såret.

De tre gjerningsmennene har islamsk bakgrunn og jobber trolig for Al-Qaida. Hendelsen startet klokka 11:30 norsk tid. Når de prøvde å rømme skjøt de en politimann i magen, politimannen tryglet for livet men den ene terroristen avsluttet han med et hodeskudd. En av dem mistet også en sko når de rømte, han tok seg god tid til å plukke den opp og komme seg i rømmningsbilen før de dro avsted. Rømningsbilen krasjet, så de kapret en ny bil og fortsatte videre.

Sa de var Al-Qaida.

Vitner som møtte på gruppen når de rømte ble bedt om å si at gruppen Al-Qaida Jemen sto bak angrepet. De var trolig våpentrente siden de hadde god treffsikkerhet og tok seg tid til å avfyre enkeltskudd istedenfor å skyte vilt rundt seg.

Franske medier hevder at dette er det verste angrepet på Frankrike siden andre verdenskrig.

Skrevet av: Mathias, Magnus og Philip.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service