Elevbedriftene er endelig i gang!

Eidsberg ungdomsskole har de siste årene arrangert elevbedrifter, også kjent som ungt entreprenørskap. Alt dette pågår i 5 uker, der elevene lærer seg å jobbe mer praktisk og kreativt. I tillegg lærer man å samarbeide med andre.

Ungt entreprenørskap er en flott mulighet for elevene som har vanskeligheter med å lære teoretisk, som for eksempel ved å lese i en bok eller ved å lære på tavlen. Hvert år får 9. klassingene ved Eidsberg Ungdomsskole en sjanse til å vise hva de er gode for. Til slutt kåres en vinner som sendes videre til fylkesfinalen i Rakkestadhallen. Noen har hatt ideèr som Sushiclips, Kollifon og The sweetest things.

Kommer bedriftene langt nok i konkurransen, har de muligheten til å gjøre ideèn om til et salgsprodukt.

Ungt entreprenørskap engasjerer elevene positivt ved at de må jobbe selvstendig og de får en utfordring som de selv må finne en løsning på, sier Halvor Kjeve. Det er heller ingen fasit, fortsetter han smilende. Han opplever å ha ansvar for et helt klassetrinn som en spennende utfordring. Noen av produktene solgte gradvis på messer, men ikke nok til at det ble en fast salgsvare. Den mest kreative ideèn i følge Halvor, var Spill-safe EB som han mener var kreativt og meget godt gjennomført.

 

Skrevet av Marte Marie og Dina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service