Andmeldelse “Dont Breathe”

“Dont Breathe” er den nye skrekk filmen fra Fede Alvarez. Han har regissert suksessfilmer som “Evil Dead” (2013). Den var en stor suksess. Kan “Dont Brethe” være den neste suksessen til Fede Alvarez?

“Dont Breathe” handler om Rocky, som trenger penger så hun kan flytte fra den fæle moren sin. Sammen med sine 2 venner skal de stjele fra en krigsveteran, som tydeligvis sitter på en heftig sum med penger.  Det de 3 vennene ikke vet er at den rike krigsveteranen er blind. Der har du 1 time og 28 minutter med høy spenning.

“Dont Breathe” hovedrollene spilles av Jane Levy(Rocky), Daniel Zovatto(Money), Dylan Minnette(Venn #2) og Stephen Lang(Den blinde mannen). Filmen er intens, du sitter på kanten av sete fra de går inn i huset til den blinde mannen. Alle hovedrollene i denne filmen gjør en fantastisk jobb. Alle karakterene har en motivasjon og er godt oppbygd. En som imponerte meg veldig var den blinde mannen spilt av Stephen Lang. Han gjorde en fantastisk jobb, med få replikker.

Måten Fede Alvarez regisserte denne filmen på er veldig bra. Han bruker kule måter å skremme deg på. En ting som han gjør veldig bra er jumpscares. Problemet med mange jumpscares i dagens skrekkfilmer er at de ikke har noe med filmen og gjøre. Men i denne filmen, teller alle jumpscares. En annen ting som imponerte meg var lyd designet. Filmen er veldig stille, men når det er veldig stille bygger filmen suspens med og skru opp bassen. Dette får kinoen til å riste.  Filmen har et sykt bra konsept. Tre  tyver som skal stjele fra en blind veteran, og ting går galt. Det er fantastisk smart.

Filmen er veldig bra, men på slutten lakker det litt for meg. Filmen for min del stapper inn noe unødvendig, noe filmen kunne klart seg uten. De siste 5 minuttene føltes ut som en alternativ slutt, jeg følte at slutten ble altfor lang, dum og unødvendig.

Skrevet av: Thore Mathias Pedersen

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service