Anmeldelse: Bleach (Manga)

Bleach er en av de mest populære manga, og anime seriene. Det er en action og Bangsian fantasy. Fortellingen og tegningene er skrevet, og  tegnet av Tite Kubo.                                                          

Om fortellingen: 

Ichigo finner Rukia Kuchiki, inne på rommet sitt. Hun blir overasket over at han kan se henne, siden ingen vanlige mennesker kan ikke se dødsguder. Ichigo kjenner plutselig en rar energi i huset. Rukia legger merke til at det er en “Hollow” (en ond ånd) i nærheten. Hun prøver å  slåss mot Hollowen, men hun blir alvorlig skadd. For at Ichigo skal kunne bekjempe Hollowen, og redde familien sin, må Rukia låne bort litt av kreftene sine til Ichigo. Ved et uhell klarte han å få alle kreftene hennes, noe som gjør at han klarer å vinne over Hollowen. Nå er hun bare en “gigai” (menneskekropp.) Den neste dagen dukker Rukia opp på skolen til Ichigo.  Han er utvekslingsstudent. Siden hun er i en gigai, kan hun bli sett av vanlige mennesker. Ichigos sjel er veldig sterk og derfor tok han alle kreftene til Rukia. Hun kan derfor ikke dra til sin egen verden, Soul Society. I mens hun venter på å få tilbake kreftene sine må hun bo hos Ichigo. Han må gjøre Rukia sin jobb, å kjempe mot Hollower og få sendt dem til Soul Society.

 

Bleach – Hovedfigurer

  •  Ichigo Kurosaki: (Kurosaki Ichigo). Anime stemmer av Masakazu Morita (Japansk) og Johnny Yong Bosch  (Engelsk). Hovedfiguren i  Bleach . En vanlig tenåringsgutt, bortsett fra at han er en dødsgud og kan se ånder.  Han har oransje hår. Han har fått et rykte på seg  for å være en bråkemaker, men egentlig, så vil han bare beskytte familien og vennene hans. 
  • Rukia Kuchiki: (Kuchiki Rukia). Anime stemmer av Fumiko Orikasa (Japansk) og Michelle Ruff (engelsk). Hovedfiguren i Bleach. Hun ble sendt til Ichigos hjemby for å bekjempe Hollower. Rukia var en dødsgug, helt til hun ved et uhell ga bort kreftene sine til Ichigo. Hun er egentlig 150 år gammel selv om hun ser ut som en vanlig tenåringsjente. Rukia må bo hos Ichigo i skjul pga hun ikke  kan dra tilbake til “Soul Society” uten krefter. Hun må være skoleelev å skolen hans.

Bleach er en av de beste manga seriene jeg har lest. Fortellingen er bra skrevet og tegningene er imponerende.

Man kan se at Tite Kubo har brukt lang tid på denne serien.  Terningkast: 

 

Tegnet av: Marie L. Godal

Tegnet av: Marie L. Godal

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service