Aprilsnarr!

Det nærmer seg 1. april og da skal man lure andre! 

 

På aprilsnarr-dagen skal man lure og spøke andre. Det er en dag det er lov å narre hverandre. Man ler mye den dagen og nyter dagen.

Historikk: Bakgrunnen for skikken med aprilsnarr er temmelig uklar. Tradisjonen kan føres tilbake til overgangen fra den julianske til den gregorianske kalenderen som fant sted i de katolske land i 1582. Det ble bestemt at nyttårsdag skulle legges til 1. januar. Da en del franskmenn ikke rettet seg etter pavens påbud og holdt fast ved den tradisjonelle nyttårsfeiringen 1. april, de ble kalt narrer og utsatt for narrestreker.

I 1. april 1969 sto folk for å få (nesten) gratis vin på polet med bøtter. Oslo folk skulle lure kundene. De trodde polet var gått tom for flaker og solgte ut vin svært billig.

Hvordan man kan lure folk:

  1. Ta mel inni hårføneren og la det være der når personen kommer tilbake og skal føne seg. Da kommer det mel i håret og man må dusje igjen.
  2. Bytt språk på telefonen til en person, for eksempel kinesisk, så skjønner personen ingenting.
  3. Tannbørste med hvitløksmak: Ta offerets tannbørste og gni den inn med hvitløk. Det syns ikke, men kan helt sikkert smakes.
  4. Når noen trenger egg til noe, limer du fast alle eggene til kartongen.
  5. Tannkrem på dørhåndtaket: Ta en tannkremtube, og legg en stripe under dørhåndtaket så personen som er stresset og på vei ut av døren, får en klissete følelse. Modern vector illustration of Fool's Day. 1 april Day illustration.

Little boy painting his father's face while he sleeping. April fool's day prank

Kilder: SNL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Powered by WordPress and ShopThemes