Barn i Afrika

UNICEF og mange andre jobber med at alle barn skal ha det bra, og få det de har rett til. Det internasjonale samfunnet har sviktet barn i Afrika. Over 60% av skolebarn i Den Sentralafrikanske republikken lider av stress etter å bli utsatt eller bli vitner til vold og drap.  

Barn i Afrika blir født under dårlige forhold på grunn av sykdommer. 48 av 1000 barn dør under fødselen, og det finnes millioner av afrikanske barn som er foreldreløse. Det er mange barn som blir født med sykdommen HIV. Sykdommen HIV er den vanligste årsaken til at barn og voksne dør i Afrika. HIV-viruset ødelegger immunforsvaret. Mange barn i Afrika er helt alene uten å ha noen som kan passe barnet. De fleste eldste søsken må ta vare på de yngste, ved å få tak i mat og drikke. Det kan ofte være vanskelig å få tak i mat fordi de ikke har penger. Derfor har de ingen tilgang til å leke med venner eller gå på skole fodi meste parten av hverdagen deres går ut på å jobbe. Mange slike barn eller familier lever under fattigdomsgrense med 2 dollar om dagen.
Siden UNICEF og andre jobber med at alle barn skal få det de har rett til, så har det gått den positive veien under disse punktene:
* I 1990 døde 12 millioner barn før de fylte fem år, mens i 2012 sunket tallet til 6,6 millioner
* I år 2000 var det 246 barnearbeidere i verden, i 2012 var det 168 millioner

Nesten hvert niende menneske i verden mangler rent vann. For hver gang man trekker ned på toalettet brukes 9 liter vann. Halvparten av alt vannet som trekkes ned kan et barn i Afrika trenge i løpet av et døgn til mat, drikke og vask. Unge barn og kvinner i Afrika bruker flere milliarder timer til sammen hvert år på å hente vann. De fleste afrikanske unge kvinner får i tilgang på skole, fordi de må hente vann til familien. Det vannet som blir hentet er ikke tilfeldigvis rent, så det betyr at vannet de henter kan føre til diare, som en av sykdommene som tar livet av fleste barn under fem år.
I Afrika finnes det noe som heter barnesoldater. En barnesoldat er en gutt eller jente under 18 år som er med i en væpnet gruppe. Den væpnete gruppen kan bestå av, bærehjelp, vakt, kokk, eller soldat. Noen barnesoldater er også utsatt for seksuell overgrep. UNICEF hjelper barnesoldater med å få tilbake sitt “normale liv”. Helt siden 1998 har over 100 ooo barnesoldater i over 15 land blitt befridd og hjulpet tilbake til familiene sine.

Skrevet av Hivi oTX77JMB_W8pE7umpdoC8gjz8cBSVCrDhJBEM5QOCmIA

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service