Barneteaterfestival 14.03.15

14. mars 2015 skal noen av våre elever stå på scenen i Festiviteten. Det er klart for barneteaterfestival, og vi ønsket å snakke med noen av disse elevene før de entrer scenen på lørdag.

Dette semesteret har elevene jobbet med de ulike stykkene deres og jobbet scene for scene. De stykkene med monologer har fokusert mye på disse og alle gruppene har jobbet med å finne ut hvordan karakteren sin skal være.

Det beste med teater sier Helle er at du kan alltid være deg selv. Andreas legger fort til at forestillinger også er utrolig morsomme. Man kan spille en helt annen person ulik seg selv og man får underholde andre sier Mathias og Darin.

Alle var med og spilte i fjorårets Oliver Twist. At dette var den morsomste produksjonen de har satt opp, var alle enige i. De har også satt opp Reisen til Julestjernen, der var nesten alle med. Steffen, Mats, Darin og Andreas går også på kulturskolens musikalklasse, som om 2 uker skal sette opp musikalen Grease. Dette gleder de seg veldig til.

De synes alle at teater er veldig gøy og ønsker å fortsette neste år, og mange også på livstid. Men noen blir dessverre forhindret i å forsette p.g.a at de ikke lenger skal gå på skole i Mysen. Dette synes de selvfølgelig er veldig trist.

Det kreves mye for å gå på teater. Det å tørre og stå på en scene mener Andreas er viktig. Man må også ha god innsats og være villig til å jobbe, legger Helle og Mats til. I tillegg må man også ha et snev av talent, smiler Brage. Det å lese manus er kanskje det vanskligste, sier Steffen. Man må prøve å formidle det riktig og forstå teksten, forklarer Mathias. Det kan også være vanskelig å gjøre dette til sitt eget, sier Darin.

Her er en kort beskrivelse av karakterene til noen av de som er med i stykkene:

BLÅ HIMMEL GRØNN SKOG”

Darin har gått 5 år på teater, og i stykket “Blå Himmel Grønn Skog” spiller hun Maria. Hun er religiøs, kristen og veldig snill.

Brage har gått på teater i 7 år. Han spiller Frank. Frank er snill,og vil bli godt likt, men han har lett for å å drite seg ut, han gråter også mye.

“BØNN FOR ANNA”

Mathias spiller Ole i “Bønn for Anna”. Han er hennes nabo og barndomsvenn. Han er veldig glad for å møte anna igjen. I tillegg er han veldig snill og vil gjerne være populær.

Darin spiller Mia, hun er hygglig og en veldig jentete person.

“KLESOPOTANIAS HISTORIE”

Steffen spiller Professor Melkurtanketom. Han er en professor som liker å studere sauer. Han er også en smule gal og vil eie alt som har med formler å gjøre.

Mats spiller Klesper. Han er far til 3 små barn og er kjæresten til Rødnese Marta. Han kommer fra et utenomjordisk sted. Han bruker formler til å komme seg til forskjellige steder.

“UNDER BYENS GATER”

Helle spiller både Statsadvokat og er Impresario. Impresario vil tjene penger. Hun har også en tendens til å ta æren for alt.

Andreas spiller Tom Norway. Han er en popsanger som tjener mye penger. Han er en ganske nervøs og sjenert person.

Mathias spiller Jakob som er en veldig nervøs person og er redd for livet. Han jobber i kloakken, og har veldig rotteforbi. Jakob liker ikke å gå utenfor komfortsonene sine.

Vi oppfordrer alle lesere til å komme å se disse flinke elevene fra skolen vår denne lørdagen klokken elleve på festiviteten. På bildene under er litt mer informasjon om hva stykkene handler om:

Skrevet av Emilie og Rebekka.

  • IMG_4008
  • IMG_4018
  • teater
  • teater 2
Powered by WordPress and ShopThemes