Ble turen et mareritt?

10. klasse dro på en obligatorisk tur til Trømborgfjella. Turen gikk ut på at elevene skulle klare å gå alene med kun kart og kompass som hjelp. Dette med sekkene på ryggen og ingen lærere i nærheten. Det var ingen dekning, så mobilen kunne de bare glemme. På egenhånd måtte de bygge gapa-huk som de skulle sove i. Dette høres kanskje ut som et mareritt for noen, men la oss se hva noen av elevene har å si om dette. 

At det var helt forferdelig er både Andreas, Cathrine, Kristine og Fatima enige om. Fatima legger til at det var vanskelig å bruke kart og kompass så det var ikke så lett å komme seg frem. Kristine og Andreas prøver derimot å se litt på den lyse siden og forteller at det var litt koselig fordi alle var hyggelige med hverandre.

“Men vi innrømmer at det var en deilig følelse etter at vi hadde gått så langt” forteller Kristine. “Maten og badinga var også greit”, legger Andreas til med et smil. Fatima derimot er helt uenig og forteller oss at ingenting var gøy der.

De er alle enige om at det verste med turen var at de måtte gå lenge. “Det var kjempe tungt og slitsomt fordi vi måtte bære sekkene på ryggen og jeg gikk tom for vann”, sier Fatima irritert.

Hvor langt de gikk var litt ulikt mellom gruppene fordi det var flere stier å velge mellom. I følge Carl Fredrik (gym lærer) gikk elevene omtrent 2 mil.

Da de kom frem slappet de av og spiste litt. Noen badet mens andre var mer opptatte av å bygge gapahuken. De valgte selv hva de skulle ha med seg av mat, så det ble mye forskjellig. Det var også tilgang til grill der, så det ble en del grilling. Andreas forteller oss litt om hva de spiste. «Vi spiste pølser, hamburgere, potetgull og godteri». Kjeks og sjokolade var noe av det Fatima unnte seg med.

Været var kjempe fint, sola skinte og det var akkurat passe varmt. “Det var mest varmt da vi gikk, men om kvelden ble det kjøligere”, forteller Cathrine. De forteller at de heldigvis hadde planlagt hva de skulle ha med fra før av, både av klær, mat, og andre ting til overnattinga, så de fikk ingen problemer med det.

Alt i alt virker det som at dette ble en helt ålreit tur. Kanskje ikke den beste turen, men det var jo som sagt litt moro også. Om skolen burde arrangere en slik tur igjen er en annen sak….

2

3

 

 

Skrevet og intervjuet av Iman, Sander og Bojana

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service