Blindtest på brus

Konkurransen mellom den beste brusen har ofte vært et stort samtaletema. Coca cola er jo det største merket, men er det den beste brusen? Vi har hatt en blindtest for å se om det er mulig å kjenne igjen den originale Coca cola. Vi har fått hjelp av 10 elever her på skolen for å se om de kjenner igjen dette verdenskjente brusmerket.

Vi gikk på butikken og kjøpte 4 forskjellige typer av cola versjoner og konkurrenter.  Da vi kom tilbake stilte vi oss opp ved et bord i kantina og gjorde klare for testen. Vi sa ikke hvilke bruser som kom i hvilken rekkefølge, men kriteriene er at det er konkurrentene til Coca- Cola. Dette virker kanskje vanskelig for noen, mens for andre med veldig god smakssans er dette lett.

Første som prøvde seg var Helle Marie Bodal, 10F. Hun syntes det var utfordrende med de ulike colatypene, men kjente lett igjen Pepsi Max som er hennes favorittbrus Hun klarte til sammen 1/4.

Helle og Sigvart er fornøyde med resultatet

Helle og Sigvart er fornøyde med resultatet

 

Neste som smakte ble Ayaan Sugulle, 10D. Hun var enusiastisk og håpefull, men klarte kun en av fire, cola-light.

Den tredje som turte å drikke litt var Sigvart Maurtvedt, 9D. Sigvart var selv skråsikker på valgene sine, men klarte til slutt to rette.

Ei jente ved navn Jenny Gjerdrum ,10F,  fikk teste smakssansene. Smakssansene ble satt ordentlig på prøve og Jenny endte opp med 1 riktig av 4 mulige.

Vi fikk også hjelp av Åsa Rønneberg Weng ,10F, som en prøvekanin. Åsa klarte likt som Jenny; en riktig av fire mulige.

Etter ett par jenter kom William Hokstad ,10C, inn og fikk smake på fire forskjellige brus. Han klarte 1 av 4 og var en av de få som klarte å kjenne igjen den originale coca-colaen.

Daniel Friberg fra 10D var den enste som faktisk ikke klarte å kjenne igjen en eneste brus. Han var skuffet over egen prestasjon, men satser på å komme sterkere tilbake siden.

Daniel Friberg greide 0 av 4

Daniel Friberg greide 0 av 4

Da var det Henrik sandtorp fra 10D. Han overrasket alle og gikk inn i en klar ledelse med alle riktig! 4/4!

Henrik Sandtorp greide 4 av 4

Henrik Sandtorp greide 4 av 4!!

Men hakk i hæl kom Tom Roger Andreassen og imponerte sterk med fire av fire. Dermed havnet han på delt førsteplass med Henrik.

Tom Roger Andreasen havnet på delt førsteplass med Henrik Sandtorp

Tom Roger Andreasen havnet på delt førsteplass med Henrik Sandtorp

Til lutt i vår blindtest var det Mathias Olsen, 10F. Han brukte god tid på å smake og til slutt greide han 1 av 4.

Da var vi ferdige med undersøkelsen og så over besvarelsene oppdaget vi noen overraskende resultater. Bare 4 av 11 kjente igjen og greide den originale Coca-Cola mens 7 av 11 greide konkurrenten Pepsi Max. Men dette er jo bare elevene på denne skolen. Hvilken brus liker du best? Legg gjerne igjen et svar her.

Har du lyst til å se på Jungelboken?

 

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service