Canada rystet av terrorangrep

22.10. 2014 var det nasjonalsamling i Canada. Dette møtet viste seg for å bli litt spesielt. Noe som rystet Canada, men Canada sier de ikke er skremt.

Torsdag 23. 10. 2014 skulle fredsprisvinner Malala Yousafzai bli utnevnt til æresborger i Canada. Under sitt besøk skulle hun delta i to seremonier. Ett med statsministeren, men dette ble satt på vent. Dagen før Malala kom til Canada hendte det en skyteepisode ved det Canadiske parlamentet. En 32 år gammel mann som nylig hadde konvertert til Islam, skjøt og drepte en 25 år gammel soldat som stod vakt. Etter dette kom han seg inn på parlamentet og begynte å skyte rundt seg.

Bildet er fra en video av den dramatiske hendelsen på parlamentet.

Bildet er fra en video av den dramatiske hendelsen på parlamentet.

Kevin Vickers på 58 år hadde vakt på parlamentet da terroristen kom inn. Han gikk mot terroristen væpnet og skjøt mannen. Dette reddet regjeringen som hadde møte på et kontor like ved. Etter denne hendelsen hedrer og hyller veldig mange Kevin etter det han gjorde. De sier at han tas som en helt og det var utrolig modig det han gjorde. Det skal minst ha blitt avfyrt 20 skudd i parlamentet onsdag ettermiddag.

President Obama støtter den kanadiske regjeringen fullt ut og tilbyr en hjelp med å svare på angrepet. Etter dette ble de to lederne enige om å fortsette samarbeidet mellom regjeringene.

Mens denne forsamlingen pågikk, var den kanadiske ambassaden i Oslo “lockdown”.

 

Laget av Henrik og Eirik

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service