De perfekte flettene til 17.Mai!

Nå som det nærmer seg 17.Mai, er det endelig klart for å ta på seg finstasen igjen. Bunaden som kanskje har stått inne i det støvete klesskapet siden i fjor vår, skal på nytt ut for å vise seg fram. Istedenfor å ha håret hengende ned, kan du jo for eksempel prøve med en flette med en ny vri? For å ha den ultimate frisyren til vår nasjonaldagen kommende søndag, har vi funnet 4  flotte fletter som du enkelt kan ta inspirasjon fra. 

Disse fire flette frisyrene er hentet fra “Fletteboka” som er skrevet av firebarns-moren Bente Helen Schei (40)  fra Bergen. Bente som har mer enn 70 000 daglige følger på Instagram og har nå vekket internasjonal oppmerksomhet for sine fantastiske og inspirerende fletter .

Og er nå aktuell med sin egen bok: “Fletteboka”

Selv om disse flettene kanskje ser umulige ut når du ser dem på bildet, er de faktisk “ganske” lette å lære, hvis du tar det god nok tid til å sette deg inn i det! Jeg anbefaler disse flettene på det sterkeste og jeg tipper disse er fletter som du trolig ikke har sett før!

Alle disse flettene er hentet fra Bente Helen Scheis bok;  Fletteboka!

Utenpåliggende pariserflette:

BENTE HELENS TIPS: På engelsk kalles denne fletten Dutch braid. Det som skiller denne fletten fra en klasisske pariserfletten, er at der man i pariserfletten legger håret OVER de andre delene, skal man i den utenpåliggende legge håret UNDER. Tidsbruk: 10 minutter. Foto: Øyvind Ganesh Eknes

BENTE HELENS TIPS: På engelsk kalles denne fletten Dutch braid. Det som skiller denne fletten fra en klasisske pariserfletten, er at der man i pariserfletten legger håret OVER de andre delene, skal man i den utenpåliggende legge håret UNDER. Tidsbruk: 10 minutter.

1. Begynn med å hente ut en trekant med hår som vist på bildet. Del seksjonen i tre like store deler.

2. Legg del 1 under del 2.

3. Grip fatt i del 3 med høyre hånd og lås denne mellom lillefinger, ringfinger og langfinger. Form pekefinger og tommel til en krabbeklo som går under delen du først la inn i midten. Grip delen lengst til venstre. Den midterste delen kan henge

løst over hånden.

4. Grip deretter den løse midtdelen med venstre hånd og gå under den du nettopp hentet inn, som ligger i midten, og grip delen ytterst til høyre.

5. På dette bildet viser jeg hvordan krabbekloen låser del 3 til venstre før tommel og pekefinger skal under den nærmeste delen som ligger i midten.

6. Her har tommel og pekefinger grepet fatt i den høyre delen mens den midterste delen på forrige bilde ligger løst over hånden. Du har flettet en omgang og er klar for å hente inn hår.

7. Hent inn hår på samme måte som beskrevet under pariserflette og tilfør dette i delen som ligger mellom tommel og pekefinger.

8. Her ser du hvordan tommel og pekefinger holder fatt i håret som ble hentet inn i midten, mens den høyre hånden formes som en krabbeklo og gjør seg klar til å gå under det midterste håret vi nettopp hentet inn.

9. Før tommel og pekefinger under den midterste seksjonen og grip fatt i delen til høyre.

10. Hent hår fra hårfestet på samme måte som på den andre siden og legg dette mellom tommel og pekefinger.

11. Gjenta trinn 3–10 helt til du når hårfestet i nakken, og hent inn på samme måte som beskrevet under «pariserflette». Fullfør og sett på en strikk.

12. Dra ytterst i flettebuene for å skape volum i fletten. Du har nå flettet en utenpåliggende pariserflette.

 

Femflette:

BENTE HELENS TIPS: Det er egentlig nærmest ubegrenset hvor mange deler man kan flette med, så lenge man klarer å holde styr på fingrene og beholde konsentrasjonen. Tidsbruk: 10 minutter. Foto: Øyvind Ganesh Eknes

BENTE HELENS TIPS: Det er egentlig nærmest ubegrenset hvor mange deler man kan flette med, så lenge man klarer å holde styr på fingrene og beholde konsentrasjonen. Tidsbruk: 10 minutter.

1. Begynn med å gre håret på toppen av hodet bakover og samle det i nakken som om du skal lage en lav hestehale.

2. Del håret i fem like store deler der del 1 ligger lengst mot høyre.

3. Legg del 1 over del 2.

4. Legg så den samme delen under del 3.

5. Start fra den andre siden og legg del 5 over del 4 og deretter under den som ligger i midten (den opprinnelige del 1).

6. Gå deretter tilbake til høyre side og legg del 1 over del 2 og under den midterste.

7. Her viser jeg hvordan jeg skifter grep ved å holde de to ytterste seksjonene med høyre hånd mens jeg gjør meg klar til å hente inn fra venstre side.

8. Fra den andre siden går del 5 igjen over del 4 og under den midterste. Du ser del 5 ligge over tommelen etter at jeg har lagt den på plass i midten. Pass på ikke å flette for stramt, da fletten kan få en tendens til å bøye seg oppover i kantene og bli rund.

9. Repeter og sett på en strikk.

 

Luggflette:

BENTE HELENS TIPS: Luggfletten kan man lage med ulike uttrykk ved å variere fletteteknikken. Tidsbruk: 10 minutter. Foto: Øyvind Ganesh Eknes

BENTE HELENS TIPS: Luggfletten kan man lage med ulike uttrykk ved å variere fletteteknikken. Tidsbruk: 10 minutter.

1. Begynn med å lage en skill i håret fra midten av øyenbrynet, 4–5 cm bakover og ned mot øret. Fest resten av håret (det du ikke skal flette) i en

klemme for å unngå å få dette med i fletten.

2. Hent ut håret ved starten og del dette i tre.

3. Begynn med seksjonen nærmest pannen og flett en omgang utenpåliggende.

4. Neste gang del 1 skal i midten, henter du hår fra luggen inn i fletten.

5. Her ser du at jeg bruker krabbeklogrepet med tommel og pekefinger som ble beskrevet i kapittel 1 om grunnteknikker.

6. Hent nytt hår fra den andre siden av fletten.

7. Legg dette sammen med delen som legges inn i midten.

8. Hent på nytt inn hår fra pannen og inkluder det i fletten.

9. Gjenta flettingen som beskrevet ovenfor, og hent inn det siste håret ved øret. Fullfør fletten uten å tilsette mer hår og sett på en strikk.

10. Om du ønsker det, kan du gjøre fletten flat og få den til å legge seg utover ved å dra i flettebuene på hele fletten.

11. Løft opp håret og fest fletten med to fliseklemmer i kryss. Du kan også feste fletten ved å bruke strikk festet til litt av håret i nakken som beskrevet under «Fossefall» i kapittel 1.

12. Legg det løse håret på plass over fletten.

 

Smultring med flette oppå:

BENTE HELENS TIPS: Det er lurt å fukte håret underveis for å få bedre kontroll på fletten og småhårene som har en tendens til å løsne. Tidsbruk: 15-20 minutter. Foto: Øyvind Ganesh Eknes

BENTE HELENS TIPS: Det er lurt å fukte håret underveis for å få bedre kontroll på fletten og småhårene som har en tendens til å løsne. Tidsbruk: 15-20 minutter

1. Lag en høy hestehale og tre en smultring rundt den. Tilpass størrelsen på smultringen etter hårlengden. Modellen min har langt hår, derfor har jeg brukt en stor smultring.

2. Fordel håret over smultringen og sett på en strikk. Del håret som kommer ut under strikken, i to, og legg en del høyt oppe på hver side av smultringen.

3. Hent ut en seksjon hår fra toppen, del den i tre, og flett en omgang utenpåliggende.

4. Neste gang en del skal under og inn i midten, henter du opp hår under smultringen. Håret legges sammen med det andre håret under nabodelen og inn i midten.

5. Gjør det samme på motsatt side.

6. Fortsett fletten bakover mens du henter inn hår. Forsøk å hente inn alt håret før du kommer til enden av smultringen.

7. Fullfør fletten og sett på en liten strikk.

8. Legg fletten nedover smultringen og langs undersiden av denne før du fester med fliseklemmer.

9. Dette er en dekorativ og elegant frisyre som kan brukes ved mange anledninger

 

 

Kilder: Fletteboka og Vg.no

Skrevet av Marte Marie

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service