-Dette årets tv-aksjon skal hjelpe over 2 millioner mennesker rammet av krig og konflikter

 

 

 

23.oktober er det nok en gang tid for NRKs tv-aksjon. Omtrent 100.000 bøssebærere skal gå rundt over hele landet, denne søndagen. Dette året skal røde kors samle inn penger til land som er preget av konflikter.

 

NRK har samlet inn penger gjennom tv-aksjonen siden 1974, og nå er det tid for dette årets innsamling. Det norske folket har bidratt med å samle syv milliarder kroner siden første tv-aksjon. Dette har bidratt til å hjelpe flere titalls millioner mennesker rundt i verden. I 2013 hadde tv-aksjonen spesiell fokus på flyktninger og samlet inn ca. 125 millioner kroner.

Pengene skal gå til å gi helsehjelp til ni land som røde kors arbeider i. Dette er Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Dette er land som er preget av krig og konflikter. Dette skaper mangel på medisin, helsehjelp, rent vann og mat. Røde kors håper på å hjelpe 2 millioner sivile mennesker gjennom denne auksjonen.

Vi spurte elever og lærer på Eidsberg ungdomsskole om hva de visste om konflikten i Syria og om de synes Norge gjør nok for å hjelpe disse menneskene. Dette er svarene vi fikk:


-I Syria er det krig og sult. IS kriger også og det hele har revet landet i stykker.
Sier 10.klassingen Simen August (15) som også synes Norge ikke gjør nok for å hjelpe folk i Syria.
-Vi i Norge er alt for passive og egoistiske, og jeg skulle ønske vi kunne gjort mye mer for folk i krigsherjede land. Krigen i Syria er helt forferdelig. Byer ødelegges, barn dør, mennesker flykter.
Sier Sølvi Brekklund Sæves (38) som skal stille opp på søndag og være bøssebærer.

Finn ut mer om TV-aksjonen og hvordan du kan bidra på: http://www.blimed.no

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service