Disney’s nye prinsesse

Disney har lenge fått kritikk for lite diversitet blant sine berømte Disney-prinsesser. Kun 4 av de 13 prinsessene er fargede, og alle prinsessene har endt opp med ett kjærlighetsinteresse. Men dette er Moana kommet for å endre på.

Disney har nylig sluppet sin 56 animerte film, og filmen har fått kreditt for å bryte mønsteret blant Dinsey prinsessene.

Filmen hadde nylig kjendispremiere i USA, og den blir sluppet for offentligheten i slutten av november. I filmen ser vi 16 år gamle Moana, en Polynesisk jente som blir valgt av havet, og må sette seil for å finne guden Maui og redde folket sitt.

Ikke bare er Moana den første Polynesiske prinsessen, hun er også den aller første prinsessen som ikke får noe som helst kjærlighetsinteresse i filmen. Filmer som Frost og Mulan har fått kreditt for å vise sterke kvinnelige figurer, men i begge filmene har prinsessene endt opp med ett kjærlighetsinteresse. Dette skal derimot ikke skje med Moana. Filmen viser hennes reise, forbindelse hun har med havet og den vakre Polynesiske kulturen hun lever i, ikke forelskelse og romantikk.

Filmens handling og den nydelige animasjonen har gitt den mer enn nok oppmerksomhet, og det forventes at filmen vil bli en gigantisk hit.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service