Donald Trump – Veien til makten

Donald Trump er en forretningsmann og en republikansk politiker. Den 09.11.2016 ble han valgt til USAs 45. president, men hvordan kom han dit han er nå?

Donald Trump ble født  14. Juni 1946 i USA. Han var uskikkelig som barn, og ga blant annet musikklæreren sin en blåveis fordi “Hun ikke har greie på musikk”. Han slapp unna utvisning, men noen år senere bestemte faren seg for å få skikk på sønnen og sendte ham til et militærakademi for tenåringer. Tiden på New York Military Academy var en «livsomveltende periode», ifølge Trump. Her lærte han å kontrollere aggresjonen og å slåss med hodet i stedet for hendene.

Sannheten er i hvert fall at det var et stort sprang for Donald å krysse Brooklyn Bridge i 1971. Han har gått i sin fars fotspor og jobbet i familiefirmaet, men da trosset han farens vilje og gikk lenger enn faren noensinne hadde gått. Han gikk over broen og inn skyskraperjungelen. Faren, som var blitt rik på eiendomsutvikling i New Yorks utkantbydeler, sidestiller det å investere på Manhattan med å kjøpe en billett til Titanic. “Heisen til suksess er ødelagt, du må gå et trinn av gangen”, sa faren igjen og igjen til sønnen.

Men Donald vil heller ta en skyskraper av gangen, og lar seg omringe av glitter og glamor. Mens faren i en mannsalder har bygget beskjedne boliger til arbeidsfolk, kaster Donald dem på gata og omgjør slitne rønner til luksusleiligheter. Men han viderefører deler av farens forretningsmodell.

Også Donald er opptatt av å bygge raskt og billig. Faktisk så billig at han noen ganger er på feil side av loven. Når han i 1980 skal rydde tomten der han senere skal oppføre Trump Tower, signerer han en avtale med den billige byggherren Kaszycki and Sons Contractors Inc. Rettsprotokoller har senere vist at 200 illegale polske innvandrere arbeidet på tomten.

– Jeg, Donald J. Trump, kommer offisielt til å stille som presidentkandidat USA, sier Donald Trump fra talerstolen 16 juni i 2015. I likhet med de fleste andre megakjendiser i USA, har han gjentatte ganger blitt spurt om han vil bli president, og opp gjennom årene har «The Donald» svart det meste fra «muligens» til «nei, nei, jeg er for kontroversiell».

Mindre kontroversiell blir han ikke med årene, men i 2011 lager han et råd for å utrede muligheten for at han kan stille som president. Han besøker også flere nøkkelstater, men på vårparten samme år kaster han inn håndkleet. Til tross for 2011-flørten, avskriver de fleste politiske kommentatoren ham i 2015. Trump er en forretningsmann og tv-personlighet, ikke en politiker.

Men så feil kan man ta. Den 09.11.2016 ble han valgt til USAs 45. president. Han får makta 20.01.2017.

 

This poll is closed! Poll activity:
Start date 05-03-2015 12:00:52
End date 13-12-2016 16:33:00
Poll Results:
Hvem heiet du på under valget?

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service