Drapsmann dømt til døden i USA

1000 politimenn lette etter “Rambo-drapsmannen”, Eric Frein, i syv uker. I forrige uke ble han dømt til den amerikanske lovens strengeste straffI 2014  drepte Eric Frein en politimann, og en annen ble kritisk skadd. En voldsom jakt ble satt i gang, og etterhvert fant politiet fluktbilen og beviser som knyttet ham til angrepet. Frein hadde et sterkt hat mot politiet, og han hadde planlagt angrepet, og selve flukten fra politiet, i to år. Han hadde skrevet i et brev at han håpet at drapet skulle føre til en ny borgerkrig.

Frein er en våpen- og overlevelsesekspert. Dette gjorde at han klarte å holde se unna politiet lenge. I skogen hvor de lette etter Frein, fant politiet en AK-47 rifle, ammunisjon til denne og flere hjemmelagde bomber. Politiet mener at Frein har lagt fra seg dette. I 48 dager gjemte han seg fra politiet. Til slutt ble han funnet i en flyhangar.

I forrige uke ble han dømt til døden for drap og terrorisme,  men det er lite sannsynlig at han blir henrettet, fordi Pennsylvania ikke praktiserer henrettelser lenger. Den siste henrettelsen staten utførte skjedde i 1999, og etter dette har guvernøren her utsatt dødsstraff på ubestemt tid.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service