Drar til Hollywood for å bli berømt

FOTO: SIGRID SOFIE KORTERUD ERTZAAS

Heine Gabrielsen er en 15 år gammel gutt fra Mysen. Han har blitt tatt ut til VM i sang i Hollywood. Han har muligheten til å vinne opptil 4 millioner norske kroner.

Heine Gabrielsen skal konkurrere i World Championship of Performing Art Skanidinavia og World Chamionship of Performing Arts. Der håper han på å få kontrakter og agenter, og starten på en sangkarrière.

Det var audition runder. Først sendte han en video av han som sang til en i Oslo, så ble han tilkalt videre.

-De som var mest attraktive derfra, kom videre til live-audition. Så fikk jeg beskjed 14. desember om at jeg hadde kommet inn, forteller Heine.

Han følte selv at det var kjempe moro, og det gikk ikke opp for han før dager senere at han hadde kommet videre.

-Jeg var helt målløs da jeg satt og skrev kontrakt, og av tanken på at jeg skal til Hollywood til sommeren.

Han skal dra med faren sin, og de skal være der i 11 dager. I Hollywood skal han opptre med fire forskjellige sanger, i hver sin sjanger. Rock, musikal, opera og fri. De må betale reisen selv, men det er mulighet for å søke stipend som kan dekke hele turen, men det er vanskelig å kjempe seg til det.

– Om det ikke går så bra er det fortsatt muligheter her i Norge, jeg har jo representert landet vårt i et så stort arrangement. Hvis det går bra der borte så kan jeg få agenter, managere og platekontrakter, sier en begeistret Heine.

Heine har planer om å lage egne sanger, men ikke enda, det er for vanskelig. Til sommeren skal han bare fokusere på konkurransen, og ikke på ferie. Han får undervisning av folka fra Wall of Fame, som skal snakke om de forskjellige sjangerne.

Han drømmer om å stå på en scene og opptre som en musikal-artist. Samtidig som han vil studere ved siden av. Kjetil Andre Paulsen og  Andrè Santagati er de som har ansvaret for alt fra Norge: world championship of performing art skanidinavia, world chamionship of performing arts.

Skrevet av Sunniva, Viktoria og Sigrid Sofie

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service