E18 har åpnet

Natt til 1. oktober åpnet nye E18 i Østfold. Før åpningen av veien var det mye spekulasjoner , misforståelser og problemer med selve veien.

Vi intervjuet derfor ordføreren før veien ble åpnet.Høsten 2011 startet byggeprosessen til E18, den skulle være ferdig høsten 2014. Veien er 7,7 km lang mellom Melleby og Momarken.

Problemet med veien var at et rør ble lagt feil og kunne forårsake oversvømmelse på jordene i nærheten, og åpningen av veien ble utsatt. Veien ble gravd opp  og astfalen ble tatt vekk. Det måtte graves 50 meter under bakken for å få fikset røret. Dette ble en dyr utsettelse.

I intervjuet med ordføreren sa han at han var forberedt på en utsettelse. Dette kom til å koste over 10 millioner kroner. Han synes at disse pengene kunne gått til sykkel og gangstier.

Det har også vært mye snakke om skilting til bensinstasjonen Shell på Slitu. Veivesenet har sagt nei til dette. Ordføreren synes at det er feil av veivesenet å ikke skilte  for Shell og Momarken travbane. Shell kommer sannsynligvis til å miste kunder om de ikke for skilt ved den nye veien. Ordføreren skal fortsette å kjempe for dette.

Det har tatt cirka to og et halvt år for å få veien ferdig. Tilsammen har veien kostet 1,2 milliarder kroner.

Da vi intervjuet ordføreren gledet han seg til at veien skulle bli ferdig. Nå kan endelig folk kjører på den nye veien 🙂

image1

 

Skrevet av Frida Alvim, Frida Nyhus, Martine Sjøholt og Alexandra Lunstøeng

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service