Eksamen på tiende trinn

Nå er eksamen rett rundt hjørnet. Om under en måned braker det løs med skriftlig eksamen og vi på tiende trinn kjenner på presset.

Nå har vi gått i tre år på ungdomskolen. I denne tiden har vi hatt hele 21 tentamener som skal forberede oss på eksamen i slutten av tiende klasse. Nå er tiden kommet. Våren er på vei og med den følger eksamen. Ca. 150 elever skal opp i både muntlig og skriftlig eksamen den neste måneden. Både vi elever og lærerne våre kjenner på presset og skoletimene har blitt mer seriøse.

Alle elever skal opp i en skriftlig og en muntlig eksamen. Fagene man kan komme opp i når man har skriftlig eksamen er Norsk og Nynorsk, Engelsk, Matte. Fagene man kan komme opp i muntlig er alle fagene man har inkludert språk (Tysk, Fransk, Spansk) unntatt gym og kunst og håndverk.

eksamen2

Vi her på EUSA har intervjuet noen elever og lærere om hva de tenker om årets eksamener på tiende trinn.

Intervju:

Arin Johan Aksberg-Strand:

Arin føler seg litt stresset før eksamen, fordi han vet hvor seriøst eksamen er. Samtidig er det en stund til eksamen sånn at han ikke har kjent ordentlig på det ennå. Det han er mest spent på er muntlig eksamen som han gleder seg til. Drømmesenarioet til Arin er å komme opp i engelsk i både muntlig og skriftlig.

Sunniva Hafstad Johansen og Kaja Granli:

Jentene sine tanker om eksamen er at de absolutt ikke gleder seg. De gleder seg til å bli ferdig og kjenner på presset allerede i dag. De ønsker å komme opp i muntlig RLE og skriftlig matte. De er mest spent på muntlig, fordi det er noe man ikke er så vant til.

Andreas Ertzaas:

Andreas synes at det er mye forberedelser i Norskfaget men ikke nok i Engelsk . Han gruer seg til eksamen og det er mest på grunn av karakteren. Han ser positivt mot muntlig eksamen siden det er noen helt nytt, noe han også gleder seg til. Drømmescenarioet er Engelsk i både skriftlig og muntlig, men også norsk og RLE-

Lasse Thorvaldsen:

Vi fikk en kort prat med Lasse før denne hektiske perioden også. Hans tanker før disse dagene er at det er mye stress, til og med for han. Han forteller at det er helt annerledes enn tidligere eksamener. Nå er det mye mer IKT utstyr og forbredelser innenfor det temaet. Det er et stort apparat som skal på plass av både pc-er og lærere. Det skal hele 100 pc-er for å gjennomføre både forberedelser og selve eksamen.

images

Hva ønsker du å komme opp i skriftlig eksamen?
                                                                            
Hva ønsker du å komme opp i på muntlig eksamen?

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service