Eleanor og Park

Eleanor og Park er en kjærlighetsroman der hovedpersonene, to sekstenåringer, er helt forskjellige og forelsker seg i året 1986. Romanen handler om kjærlighet som ikke sikkert vil vare, men som tenåringene  likevel satser på. Boka er skrevet av Rainbow Rowell som selv har mottatt pris for “Favorite Teen Author”  og årets beste ”Young Adult” roman.

 

Eleanor og Park handler om Eleanor (16) som bytter skole og flytter tilbake til moren, småsøsknene og den fæle stefaren etter å ha bodd hos en fosterfamilie. Hun blir ikke akkurat tatt imot på en god måte når de andre elevene mobber henne for det røde håret hennes og klærne hun bruker. På toppen av det hele er det bare et sete ledig på bussen der ,Park(16), den kjekke asiatiske gutten som leser tegneserier sitter, og ikke nok med at han er kjekk så vil han ikke engang snakke med henne. Derfor  oppstår det pinlig stillhet på bussen hver  enste dag.

Senere i boken møtes Eleanor og Park  i ulike klasser  på skolen og de begynner å snakke sammen. De blir venner og får etterhvert øynene opp for hverandre. På veien møter de på flere ulike hindringer som ikke gjør det så lett å være forelsket som de trodde i starten.

Boken er skrevet fra  både Park og Eleanor sitt ståsted der forfatteren beskriver deres tanker og følelser i hver sine kapitler og her er det en av dem som er hovedpersonen. Dette er i min mening mer oversiktlig og lettere å forstå. Dette var en av grunnene til at jeg syntes romanen var bra og denne inndelingen er noe nytt som jeg ikke har sett tidligere. Jeg syntes boka var bra skrevet fordi  den inneholdt mye skildringer som gjorde  den mer interessant å lese. Historien om to  helt forskjellige tenåringer som forelsker seg i 1986 er en historie som jeg ble helt forelsket i når jeg leste den. Derfor gir jeg denne boka terningkast 5.

terning Terningkast 5

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service