Elevenes tanker om valgfagene

I det siste har vi gått rundt til de forskjellige valgfagene på 10. trinn. Der spurte vi forskjellige elever om de trives, og hva som er bra. Og selvfølgelig om de vil anbefale det videre.

Det første valgfaget vi gikk for å intervjue var sal og scene. De syntes at valgfaget var veldig bra, bedre enn det var i 8. De synes at de har fått en kjempe flink lærer og at de lærer mye. De anbefaler dette faget til nye elever som liker drama og musikk.

Etter vi var hos sal og scene gikk vi til design og redesign. De syntes at faget var helt greit. Det de likte med faget var at de fikk lov til å snakke sammen, at de kan drive med mye forskjellig, og at de koser seg. Hvis du liker å være kreativ, så var dette valgfaget for deg.

Etter hvert så gikk vi til teknologi i praksis, og der var de fornøyde med faget. De likte at de får vanskelige oppgaver som de kan jobbe med, og at man må tenke hardt på oppgaven for å løse den. De anbefaler faget til de som er interessert i å få vanskelige oppgaver og må bruke hjernen som et sterkt hjelpemiddel.

Når vi hadde vært hos teknologi i praksis gikk vi nedover til Eidsberghallen for å intervjue fysisk aktivitet og helse. Før vi fikk spurt om det vi hadde så begynte de allerede å si at faget var veldig bra. De synes at det er bra med mye variasjon, og at de får ha det morsomt. De anbefaler fysisk aktivitet og helse på det sterkeste til de som er interessert i kroppsøving.

Og selvfølgelig måtte vi intervjue vårt eget valgfag også. De vi intervjuet var veldig fornøyd med faget, fordi der kan vi utvikle oss selv, og at man kan gjøre mye forskjellig som å planlegge møter med brannstasjonen, politistasjonen, bloggere osv. De føler også at media og informasjon ikke er et normalt fag. De anbefaler det til de nye eller de som skal bytte.

For å oppsummere så var alle valgfagene fornøyde. De syntes at mye var bra med fagene, og alle anbefaler det til nye folk hvis de er interesserte i det valgfaget.

Skrevet av: Vaitheky Mohanaras og Michelle Johansen.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service