Engasjer deg!

Ungdom har egentlig ganske mye makt i samfunnet, men er de klar over det og bruker de den? Det finnes mange måter å engasjere seg på. Det går i alt fra politiske ungdomspartier, miljø organisasjoner og menneskerettighetaktivisme.
Dagens ungdom tenker mye på å tjene penger på det de gjør i disse organisasjonene tjener du kanskje ikke penger på å være medlem av, men vi kan love deg at du sitter igjen med mange andre gode opplevelser og erfaringer.

Vi har funnet forskjellige organisasjoner med ulike formål, og vi er med disse sikre på at dere vil finne noen interessante.

Røde Kors kan du blant annet lære om førstehjelp og hvordan det er å leve som flyktning. I tillegg er dette en fin måte å komme i kontakt med andre som har samme interesser som deg. Noen av tingene Røde Kors jobber for er migrasjon – flyktninger skal også ha de samme menneskerettighetene som norske statsborgere har, fellesskap og mangfold.

Amnesty International er verdens største menneskerettighetsorganisasjon med hele 360 grupper i 14 land. Blir du medlem i Amnesty, kan du delta i aksjoner og være aktivist – du jobber for likestilte menneskerettigheter.

Organisasjonen Natur og ungdom jobber for ulike miljøsaker som for eksempel flere fornybare alternativer,
ikke oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen og jobber for mer norsk jordbruk. Det har nylig blitt opprettet en lokalgruppe her i Eidsberg, så heng deg på!

Hvis du er politisk interessert så er Ungdoms politikk et godt valg for deg. Du får være med og bestemme ganske mye og fremme dine og partiets meninger. Søk litt rundt og se på forskjellige partienes valgprogram for å se hvilket parti du er mest enig med. Bare husk å være sikker før dere mellder dere inn i et parti!

Den landsomfattende organisasjonen 4h, har som utgangspunkt natur, kultur, samfunn og helse. Gjennom et helt år skal du velge deg et tema du skal lage et prosjekt om. Møter du opp på over 50% av møtene og får prosjektet godkjent, blir du tildelt et merke. Gjør du dette i sju år, får du en plakett.

Noen andre ting du kan engasjere deg i er Elevråd, Changemaker, Polar interesseorganisasjon, BU og PRESS – Redd Barna Ungdom.

 

Skrevet av Ayaan, Emilie og Oda

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service