Eragon

Når eragon finner en mystisk stein i “Ryggen”, endrer livet hans seg for alltid….

Eragon begynner med en 15 år gammel gutt, Eragon, som finner en mystisk blå stein i Ryggen, en fjellkjede nært landsbyen han bor ved, Karvahall. Historien finner sted i et land kalt Alagesia, som blir styrt av den onde og gale kongen Galbatorix. Kongen var en gang en av Drageridderne før dragen hans ble drept og han ble gal etter at drageridderne nektet å gi han en ny drage. Han fikk stjålet en ung drage, Shruikan, og med den tok Galbatorix makten over Alagesia.

Etter at Eragon ikke klarer å selge steinen sin, blir han en natt vitne til at en drage klekker fra «steinen». Drager er en art som man trodde var utdødd, med unntak av Galbatorix’ drage, Shruikan. Eragon oppdrar dragen i hemmelighet, helt til to vesner, Ra`zaker kommer til Karvahall og ser etter hans mystiske blå stein. Eragon og Safira, som han kaller dragen, klarer å rømme fra Ra’zakene og gjemmer seg i skogen ved Ryggen, men Eragons onkel Garmann er ikke like heldig. Ra’zakene dreper onkelen og ødelegger huset. Eragon vil hevne seg, og ved hjelp av landsbyens mystiske historieforteller Brom, som vet mye om Drageridderne, sverdkamp og magi, lærer Eragon Drageriddernes kunster, som nesten hadde gått tapt etter at Galbatorix kom til makten og drepte alle ridderne som ikke ville følge ham. Eragon og Brom følger etter Ra’zakene for å hevne Eragons onkel.

Eragon er en roman skrevet av Christopher Paolini, og er den første boka i serien Arven. Boka var opprinnelig selvpublisert av Paolinis familie, men trykkingen og publiseringen av boka ble senere tatt over av et stort firma, som førte til at boka ble en suksess og toppet New York Times’ bestselgerliste.

Denne serien er absolutt å anbefale. Den har alt en fantasy-roman skal ha. Magi, monstre, drager og mye mer gjør denne serien til en bestselger. Men det som gjør serien til noe helt for seg selv, er hvordan forfatteren har bygd den opp. Når du først har lest første bok, er det vanskelig å la være å lese neste, og neste etter det. Selv har jeg lest serien minst fem ganger. Så les i vei.

 

Har du ideer til bøker som jeg kan skrive om, eller har et spørsmål, send meg en mail på: beniboy@broadpark.no

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service