Eurovision finalen 2015

Forrige helg var det jubileum for Eurovision finalen som gikk på tv-skjermene våres for den sekstiende gangen dette året. Og på grunn av jubileet, ble også Australia invitert til å delta i denne storslåtte konkurransen. 

På lørdag gikk Eurovision finalen på våre tv-skjermer for den sekstiende gangen i Wien hovedstaden i Østerriket, etter at Conchita vant med sangen “Fly like a phoenix i 2014.

Lørdag satte nærmere 1,7 millioner nordmenn seg og så på nettopp dette. Og nærmere 200 millioner mennesker fra hele verden. Og Kina var også med på å løfte seertallet, ved at de så på Eurovision finalen live for første gang.  Den eneste gangen dette seertallet ble slått, var under Eurovision finalen som var arrangert i Norge i 2010 i Telenor Arena, da det satte seg hele 2 millioner nordmenn som benket seg foran tv-skjermer for å følge spent med. Vi arrangerte Melodi Grand Prix i 2010 på grunn av Aleksanders Rybaks seier i 2009.

Siden dette var en så stor begivenhet angående 60 års jubileumet, ble også Australia invitert til å delta.

Norges bidrag var ingen ringere enn Kjetil Mørland og Debrah Scarlett med sangen “A Monster Like Me” som kom på en flott 8. plass av hele 27 mulige plasseringer.

Selv om ikke Norge gikk hele veien opp, gjorde derimot våre svenske naboer det svært, svært bra. De kom nemlig på 1.plass med sangen “Heroes” som var sunget av hele Sveriges nye favoritt artist Måns ZelmerLôv.

Noe som vakte stor internasjonal oppmerksomhet dagen etter den fantastiske festen var dette: Dagen etterpå hadde flere internasjonale medier kommet med oppslaget om at Sverige ikke egentlig var den sangen som fortjente å vinne. De mente at Sverige vant på grunn av fagjuryene som reddet dem. Hvis det hadde vært lagt opp slik at seerne skulle ha full rett til å bestemme hvem som skulle ha vunnet, hadde plasseringen vært en helt annen. Denne hadde nemlig vært omvendt. Sverige som kom på 1.plass hadde kommet på en 3.plass. Italia som kom på en 3.plass hadde kommet på 1.plass. Og Russland hadde kommet på en solid 2.plass.

Selv om dette skapte en heftig debatt, var det norske folket fortsatt enige om at Sverige vant fortjent, noe som vi er enige i!

 

Skrevet av Marte Marie og Anna

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service