Fantastiske Trømborgfjella

I Eidsberg er vi så heldige å ha et stort skogsområde rett i nærheten. Jeg skal vise dere noen bilder og fortelle litt om “fjella”.I Trømborgfjella går det stier på kryss og tvers overalt. Det er supre muligheter både sommer og vinter.

Det er flotte muligheter for alle i Trømborgfjella. En fin tur for barnefamilier er Dynjan til Einarbu. Einarbu er betjent med kiosk på søndager. En annen hytte litt lenger inne i fjella er Arnbjørnrud. Den er også betjent på søndager. Dette er en veldig populær tur. En litt krevende tur gjennom Trømborgfjella er Trømborgfjella på tvers. Denne turen gjennom Fjella er på 25 km.

Fiskevann i Trømborgfjella.

I Trømborgfjella er det mange flotte fiskevann. Her utføres kultiveringsarbeid, som kalking, utsetting av fisk og tilrette­legging for gyting. I området er det ørret og abbor og gjedde i enkelte vann. Ørret og abbor er de vanligste fiskeslagene i Trømborgfjella. Bare i Trømborgfjella-området finnes det 200 ørretvann – lett tilgjengelig for selv den mest bedagelige fisker. Man kan for eksempel dra til Brattfoss, der fisken vaker hele tiden. Fiskekort kan kjøpes for en sone eller hele område på følgende steder: Ramstadkrysset Bensinstasjon, G-sport Mysen og Intersport Morenen.
Kart: Øymark 2013IV, Rødenes 2014 III, Sarpsborg 1913 I, Askim 1914 II, og Fjellakar­tet.  Denne ørreten er tatt i vannet Humlen.

Da har dere min anbefaling, dra ut i våre lokale skogsområder!

Skrevet av Simen August.

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service