FIFA 15 anmeldelse, bedre enn fjoråret?

FIFA 15 kom den 25. september i år. Den inneholder ikke mye nytt, men fokuserer på å forbedre spillet og modusene som allerede er der. Anmeldelsen er for FIFA 15 til Playstation 3

Det kommer et nytt FIFA spill hvert år, det lar deg erfare fotballspill og hvordan det er å bygge og styre ditt eget lag. Du kan spille i alle de store ligaen i verden og andre mindre ligaer. Tilsammen er det 36 ligaer og 47 landslag du kan spill som i FIFA 15.

Utseende:

Lioenel Messi er fortsatt på coveret og på startskjermen i dette FIFA spillet. Ellers så bruker spillet naturlige og fine farger. Karaktermodellene ser ordentlige ut hvis de er fra de kjente ligaene eller kjente spillere.  F.eks Mads Møller Dæhlie sin karaktermodell er dårlig og ser ikke ut som han, mens Falcao sin modell ser ut som han og ser bra ut. Ellers er det lett å komme til de ulike modusene og for å sjekke andre ting i spillet. Det er lettere å se hva de ulike spillerne er gode på.

Ultimate Team:

FIFA Ultimate Team eller FUT som det ofte blir kalt er en spillmodus i FIFA hvor du kan velge mellom å spille online sesonger og turneringer eller en-spiller sesonger og turneringer eller du kan spille mot venner i online sesonger. Hele konseptet går ut på at ikke velger favorittlaget ditt som Real Madrid eller Manchester United men du må bygge et lag med forskjellige spillere fra samme liga eller nasjonalitet så de får bra kjemi. Du starter med et fullt bronselag med dårlig kjemi. Bronsespillere er de dårligste spillerne i Ultimate Team. Så kommer sølv og gull. Og hver uke kan du få noen spesielle spillere som heter Informs. Og om du er VELDIG heldig kan du få en legend. Det er gamle spillere som har lagt opp og ikke spiller fotball lengre. I sesonger starter du i 10. divisjon og må spille deg gjennom divisjonene til du kommer i 1. divisjon. I turneringer starter du i 8. dels-finalen og spiller deg frem til finalen og forhåpentligvis vinner den. FUT er den mest populære spillmodusen på FIFA. Jeg synes at Ultimate Team på FIFA 15 er dårligere enn i fjor på PS3 og XBOX 360 siden EA ikke har gjort så mye for å endre det en på PS4 og XBOX ONE har det bitt forbedret veldig mye. Grafikken, hvordan spillerne beveger og oppfører seg, og menyen har forbedret seg mye.

fifa-15-ultimate-team-gameplay-b-620x350

Karrieremodus:

Mangermodusen er er endret litt, før kunne du spille som manager, spiller og spillende manager. I år kan du bare spille som manager og spiller. Det er lettere å navigere seg fram på manager startmenyen. Som enkeltspiller kan du se de ulike bragdene du må kjempe etter. Slå spillere med driblinger og score mål, alt for å gjøre “pro en” din bedre og bli en ordentlig superstjerne. Du må både som manager og spiller prøve å komme inn på landslaget. Overgangsmarkedet har gjort det lettere å søke etter den nøyaktige spilleren du har lyst til å kjøpe. Det er lett å lage drømmelaget ditt hvis du har nok penger, har du ikke veldig mye penger må du spille deg oppover og tjene tillit for å kunne søke om økonomisk støtte. Selv om du bruker en spiller veldig mye og så lar du han være på benken et par kamper, begynner han å klage på forlite spilletid.

 Match-Day:

En ny modus er match day. Du kan spille viktige kamper eller gjenoppleve viktige øyeblikk fra uka som var, du kan også tjene litt ekstra XP (experiece points). Det eneste dumme er at du ikke får veldig mye XP for å fullføre utfordringene og enda mindre for å fullføre enkelt kampene for viktige kamper som skal skje til uka.

Problemer:

Dette FIFA spillet hadde sine problemer. Når du angriper og løper oppover banen er med spillerne dine som første klassinger som nettopp har lært seg å spille fotball. De løper ikke med deg og du må som oftest sentre bakover istedenfor fremover og det ødelegger en kontringsmuligheter og generelle angrep. Selv om du har satt på hands og spillerne tar hands blir det som oftest ikke dømt frispark. 1 av 10 ganger blir det dømt frispark på grunn av hands, det gjør meg så veldig irritert at jeg ikke får frispark når jeg fortjener det og det blir heller ikke dømt frispark imot meg når jeg tar hands. Det at spillerne kan ta å feire etter et mål er bra, men hvis et spill lar deg gjøre så burde de ikke gjøre det automatisk etter et par sekunder. Og av og til så er forehåndsbestemt hva du skal gjøre selv om du prøver å gjør noe annet. Når du løper og hvis du løper i en annen spiller er det en stor sannsynlighet for at det blir frispark imot deg, altså hvis du har ballen og løper bortover og du er så vidt nær personen så faller han. Tar du en perfekt takkling og er på ball, men du kommer bakfra så blir det nesten garantert frispark til motstanderen. Et annet problem er at det er så stor forskjell på dommerne, noen gir aldri frispark mens andre gir det hele tiden. Noen gir ikke kort i det hele tatt, mens andre gir deg gult kort hvis du får løpt feil og treffer armen til motstanderen.

Alt i alt gir jeg FIFA 15 6/10 fordi det er en del feil som trekker spillet ned og det mangler den siste finpussen.

Skrevet av: Mathias og Magnus.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service