Filmanmeldelse

Denne spenningsfylte fantasifilmen fra Tim Burton ble godt tatt imot av publikum. Førpremierene dro in 1,2 millioner dollar, og i løpet av den første visningshelgen antar man at filmen tjente 25-30 millioner.Filmen er basert på romanen skrevet av Ransom Riggs, som ble gitt ut i 2011 og var på The New York Times Best Seller List i hele 70 uker. På grunn av publikums reaksjon mot boken var det forventet at filmen ville bli godt likt, og det ble den.

Filmen handler om den unge gutten Jacob, som etter den merkelige døden til sin bestefar, drar til en liten øy i Welsh, for å finne barnehjemmet bestefaren hans hadde fortalt ham om siden han var liten. Bestefaren hans fortalte ham om ett barnehjem han hadde bodd på for mange år siden; ett barnehjem fylt med flere utrolige barn. The Perculiars.

Jacob finner barnehjemmet, og blir kastet inn i en tids-loop. I denne tids-loopen lever barna, sammen med deres verge Miss Peregrine, samme dag om og om igjen. Dette betyr at de samme ting skjer til samme tid hver dag, og at ingen i loopen noen gang vil bli eldre. De er rett og slett fanget i denne loopen.

Barna på barnehjemmet er de “unormale”, de som ikke passer inn i det vanlige samfunnet. Emma kan styrer ild, Hugh har flere tusenvis av bier levende i kroppen, og Millard er usynlig. Det er flere andre barn som lever på barnehjemmet, og man blir kjent med alle i løpet av filmen.

Det viser seg at Jacobs er en perculiar, akkurat som hans bestefar var. Etter at han oppdager dette, blir han nødt til å konfrontere monstre, redde barnehjemmet, og ta avgjørende valg for sin og barnas fremtid.

Filmen var humoristisk, spennenende, romantisk og trist, noe som gjør at den appellerer til ett utrolig stort publikum. I og med at det er Tim Burtons film, er det ikke uforventet at filmen er veldig spesiell, men dette er også noe av det som gir den sjarm.

Filmen går enda på kino, og er man fan av litt snodige filmer, er dette absolutt en film man burde se!

 

Kilder; http://www.forbes.com/sites/scottmendelson/2016/09/30/review-tim-burtons-miss-peregrines-home-for-peculiar-children-is-just-peculiar-enough/#5a84f16c28a3

https://en.wikipedia.org/wiki/Miss_Peregrine%27s_Home_for_Peculiar_Children

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service