FN-dagen 24.10.2014

Idag,  24. oktober, blir kalt FN-dagen.Vi har tatt turen til Mysen barneskole for å se på FN-samlingen deres. De har en FN-samling hver år som 6-klasse har ansvaret for.

FN er en internasjonal organisasjon grunnlagt i 1945 med hovedkontor i New York. FN har 193 medlemsland (2014). FN ble opprettet etter andre verdenskrig, og i hovedsak for å unngå liknende krigssituasjoner i framtiden. 51 land var med på å skrive under. FN-pakten, en traktat (en avtale) som beskriver hvordan man skal arbeide for å sikre fred mellom stater, hvordan man skal jobbe for å utjevne økonomiske og sosiale forskjeller i verden, og hvordan man skal jobbe for å sikre alle mennesker de samme rettighetene.

IMG_2862IMG_2908

6.klasse holdt en kjempe fin forestilling om FN. De hadde med flagg, kom med fakta om FN, sang og danset. Vi intervjuet Fredrik Haug, Kaja Riis, Sander Julien og Sebastian Engen. De går i 6.klasse på Mysen skole, så de var med i forestillingen. De brukte ca. 5-6 timer i de siste ukene for å lære om FN og brukte lang tid på å øve til forestillingen. De brukte vanligvis samfunnsfag, norsk og RLE timene til dette. De sier at de har lært mye om FN de siste ukene, og er glade for at FN finnes. “FN hjelper slik at det ikke kommer nye kriger i verden, og det synes jeg er bra!” sier Kaja. De legger og til at det er 69 år siden FN ble stiftet. Mats forteller at han selv synes forestillingen deres er bra, “helt konge!” sier Fredrik. Det var sangene som trengte mest øving, så dette brukte de mest tid på. Høydepunktet var at de fikk fortelle skolen om FN og at de ikke gjorde noe feil. “Det er viktig og markere FN-dagen fordi da får barn vite og se at det er bra å ha FN” sier Kaja. “Det er også bursdagen min” forteller Fredrik smilende.

IMG_2912

Vi synes at ungdomsskolen kanskje bør markere FN-dagen de også fordi det er viktig at ungdom ikke glemmer denne dagen. Vi burde følge barneskolens tradisjon med å markere FN-dagen.

 

– Skrevet av Rebekka og Nives

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service