Forsøkt voldtatt, gir ut bok om hendelsen

Lene Wold, 29 år, reiste som nyutdannet journalist til midtøsten på jobboppdrag for den britiske avisen The Independent, da en fremmed mann brøt seg inn på rommet hennes.

En mann forsøkte å bryte seg inn på Lenes hotellrom i Jordan, da hun var på jobboppdrag. Han skjøv opp døren, og Lene forstod hva han ville. Heldigvis, kom en annen mann inn og fikk vekk angrepsmannen, forteller hun.

Hendelsen fikk Lene til å tenke over hvordan kvinner blir behandlet og hvilke rettigheter de har i Jordan. Hun gjorde litt research, og fant ut at det er større sannsynlighet for at en kvinne ville havne i fengsel, framfor voldtektsmannen selv.

Årene etter, samlet hun fakta og informasjon til boken hennes, “Ære være mine døtre – en fars fortelling om å drepe sitt eget barn”. Hendelsen på hotellrommet ble grunnlaget for å skrive denne boken.

Gjennom arbeidet med boken, har Lene tatt kontakt med over 400 menn som har drept for ære, og blitt fortalt historier fra over 139 kvinner som har blitt undertrykt.

Jeg har kommet fram til at årsaken for at mennesker begår æresdrap, er snakk om tradisjoner og ukultur, og har ingen sammenheng med kultur og religion, forteller Lene.

Boken ble lansert Torsdag, 23 Mars.

Skrevet av: Oda Pettersen og Emilie Lystad

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service