Første gang i Norge

agderposten.no

For første gang er det født løvetamariner her til lands. Dette melder Dyreparken i Kristiansand. 21 Februar kunne de fortelle at to friske og fine løvetamariner var født.

Foreldrene er et par løvetamariner som kom fra dyreparker i København og London til Norge i 2014 og som etterhvert har funnet tonen. – Det er fantastisk gøy at det endelig har kommet løvetamrinunger i Dyreparken, sier biolog i Dyreparken, Helene Axelsen, til TV2.

De første ukene av de to små ungenes liv har gått med på å kun henge på mor og å drikke melk.

– I løpet av noen uker vil de begynne så smått å bevege seg litt på egen hånd, men fortsatt i stor grad holde seg tett på mor. Når de blir et par måneder gamle begynner de også å prøve seg mer på fast føde og vil etter hvert være mer og mer av ryggen til foreldrene, forteller en av dyrepleierne til agderposten.no

En fullvoksen løvetamarin veier mellom 400 og 800 gram, er rundt 20 – 36 cm og lever naturlig utbredt i Brasil. Kjønnene på de to små vet man ikke enda, men begge vil sannsynligvis bli sendt av gårde til andre dyreparker som er med i bevaringsprogrammet når de er gamle nok til å klare seg på egen hånd.

For noen få år siden var arten nesten utryddet, da var det kun omkring 400 dyr igjen i naturen. Hovedtruslene til løvetamarinen er ødeleggelse og fragmentering av leveområdene og jakt for å få tak i pelsen.

Bestanden vokser heldigvis og det er nå ca 3 200 dyr i naturen. Dette er blant annet på grunn av et vellykket reintroduksjonsprogram (fra blant annet dyreparker) i skogen i Brasil.

Løvetamarinene er fortsatt klassifisert som sterkt truet på IUCNsa rødliste, skriver Dyreparken i en pressemelding.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service