Friidrettslaget “Bamse”

DeBilderesultat for friidrett usain boltt er mange barn som går på friidrett i Mysen og jeg er en av dem. Klubben vår heter FIL (friidrettslaget) Bamse. Det er barn og ungdom fra hele Eidsberg som kommer for å trene hos oss og alle er velkomne.

Det er en god del øvelser så det er noe for alle. Vi har f.eks. sprint, korthekk, 800 meter, høyde, stav, lengde, tresteg, kule, spyd, kappgang, forskjellige stafetter og masse mer. Det er grenser for hvilke øvelser barn og ungdom ikke kan utføre som f.eks. 10 000 meter, maraton, diskos og slegge. De mest populære øvelsene blant barn og ungdom er sprint, høyde, lengde og kule.

Sprint er å løpe 60m eller 100m, høyde er å hoppe over en stang som ligger vannrett oppå et stativ. Lengdeøvelsen er å hoppe lengst mulig i en sandgrop, og “Kulestøt” er å støte en kule som har en bestemt tyngde. Jo eldre man er, desto tyngre er kula som man skal støte.

Jeg har gått på friidrett siden 2. klasse og har prøvd alle øvelsene. Jeg liker best kule og sprint, men jeg har spesialisert meg i sprint. Jeg trives veldig godt og har lært masse. Vi har ganske gode treninger der du får kjørt musklene godt og lært mye. Det blir godt beskrevet hva de forskjellige øvelsene gjør med musklene og hvordan du bruker de ulike kroppsdelene/leddene. Vi lærer god teknikk, og det blir vist hvordan øvelsene utføres på riktig måte.

Vi som er eldre og bare driver med sprint har en egen trener, Arvid. Han er veldig fokusert på teknikk og styrke, så vi trener hardt og godt. Vi trener med han på mandager, og på torsdager trener vi med de andre. Resten av barna har to trenere: Merethe Hvidsten Grønnern og Per Morten Haug. Jeg anbefaler alle å begynne med friidrett, det er kjempegøy!

 

Bilderesultat for mysen friidrett

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service