Frykter badeutfordring koster liv!

Det har blitt veldig populært de siste dagene å utfordre venner og familie til og bade i sjøen innen 24 timer. Hvis ikke skylder de  hverandre noe. Helsevesenet i Norge mener dette kan være farlig.

Men det er også veldig mange som vil at de som ikke bader innen 24 timer, skal gi penger til Kreftforeningen. Og det har de tjent store penger på. Innen de siste dagene har kreftforeningen tjent over 1 million kroner på den nye trenden.

Men dette er ikke bra, mener helsevesenet i Norge. De sier det er galskap. Å hoppe ut i iskaldt vann kan føre til blant annet hjerteinfarkt og hypotermi (nedkjølt kjernetemperatur). Det er både alvorlig og dødelig. Du kan drukne sier de til mediene for musklene kan svikte.

Mange tåler bare sekunder i iskaldt vann før de får fatale konsekvenser. Hopper du i så kaldt vann som det er i de fleste steder i Norge på denne tiden, er det nok med ett til tre minutter før muskulaturen blir så kald at du mister alle krefter. Da er det ikke sikkert du klarer å dra deg opp på brygga igjen. Etter tre minutter mister du evnen til å tenke rasjonelt, og da kan det bli enda mer risikabelt..

Så ha dette i bakhodet når du får en badeutfordring!

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service